Ribarska banja i ovih dana leči i odmara

Tek što je svoje kapije za posetioce otvorila Ribarska banja, primereno situaciji i preporukama, mnogi su već pohrlili na otvorene bazene s lekovitom vodom tog popularnog zdravstveno-turističkog mesta, dvadesetak kilometara udaljenog od Kruševca.

Kupačima ovog vikenda nije oskudevao ni moderni velnes centar u sastavu Specijalne bolnice “Ribarska banja“, u kome je temperatura termalne vode (koja izbija iz obližnje šume podno Jastrepca i pogoduje lečenju mnogih bolesti) oko 36 stepeni, kao ni savremeni akva park nedavno otvorenog Sportsko-rekreacionog centra “Samar“, gde je voda koji stepen hladnija, ali prijatna tokom toplih dana.

Dnevna ulaznica na uređeniji bazen velnes centra plaća se 700 dinara, a na manji (starije gradnje, gde je znatno više kupača uglavnom starijih) 300 dinara. Karta za ulaz u akva park “Samar“, koji mahom privlači mlađe, košta 400 dinara.

Smeštaja u banji ima u lepo uređenim objektima Specijalne bolnice (pansionski, nešto skuplji, s tim što tu borave i oboleli koji ovde na rehabilitaciju dolaze preko državnog zavoda), a oni kojima je samo do odmora uglavnom se smeštaju u privatnim apartmanskim kućama sve brojnijim u banji. Tu su vlasnici ovih dana ležaj naplaćivali po 1.000 dinara dnevno, dok se za slične pare moglo hraniti u nekom od ovdašnjih restorana (“Kod Zorice“, kafana “Avlija“, “Janus“ i drugi).

U Ribarsku banju rado dolaze gosti iz cele Srbije (Beograđani i Nišlije po brojnosti prednjače), a iz ovog lečilišta se vraćaju odmorni i oporavljeni. Ponekad je, kažu, samo i jedan vikend dovoljan da im kupanje u lekovitoj banjskoj vodi primiri tempo savremenog življenja i užurbani ritam urbane svakodnevice.

PressLider / Marina Trmčić

Foto: PressLider

Ostavite odgovor

Komentari objavljeni na portalu PressLider nisu stav vlasnika, niti redakcije portala. Molimo Vas da prilikom komentarisanja tekstova ne koristite govor mržnje, pretnje, psovke, kao ni uvrede na verskoj, nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi. Zabranjeno je postavljanje reklamnih linkova, kao i pornografskog i politički ekstremnog sadržaja. Redakcija PressLider zadržava pravo da ne objavi komentare neprimerenog sadržaja, kao i one koji sadrže osvrt na nečiji privatan život i ličnost.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *