Sekretar čačanske Skupštine: „Ulica će se zvati Peter Kelen, odnosno trebalo bi da se čita Peter Celen”

Prema rečima jednog od članova Komisije za imenovanje ulica, u predlogu za imenovanje ulice po vlasniku kompanije „Forverk“ uočena je greška u imenu koje je napisano Peter Coellen umesto Peter Cöllen, kako se piše ime nemačkog investitora u originalu, zbog čega su tražili da se predlog povuče i ponovo pošalje resornom ministarstvu na saglasnost, ali gradsko rukovodstvo to nije prihvatilo

Foto: PressLider / D. Radišić Lejča

Gradska uprava za lokalni ekonomski razvoj u Čačku je predložila da ulica u Industrijskoj zoni u Preljini dobije ime po Peteru Kelenu, vlasniku nemačke kompanije „Forverk” koja će ovde graditi fabriku. Komisija za određivanje naziva ulica je taj predlog ubrzo usvojila i u daljoj proceduri prosledila Skupštini grada, odnosno Ministarstvu za državnu upravu i lokalnu samoupravu, što ne bi bilo neobično da ime ovog nemačkog investitora nije pogrešno napisano, i kao takvo prošlo sve pomenute procedure.

Prema rečima jednog od članova Komisije za imenovanje ulica, ta greška je odmah uočena zbog čega su tražili da se predlog povuče i ponovo pošalje resornom ministarstvu na saglasnost, ali gradsko rukovodstvo to nije prihvatilo. Iz Komisije ističu da njihova namera nije bila da spreče da taj predlog dođe na Skupštinu, već su imali cilj da se ispoštuje zakonska procedura i da predlog bude pravilno napisan.

„Ulica će se zvati Peter Kelen, odnosno trebalo bi da se čita Peter Celen”

Prema rečima Miroslava Petkovića, sekretara Skupštine Grada Čačka, greška u pisanju imena nije načinjena. On tvrdi da su iz kompanije „Forverk” dobili tačno ime i prezime investitora, kao i da je Uprava za lokalni ekonomski razvoj u skladu sa tim uputila zahtev resornom Ministarstvu.

– Nema nikakve omaške. Iz „Forverka” smo dobili tačno ime i prezime, kako se piše na ćirilici, a kako na latinici. U skladu sa tim Uprava za lokalni ekonomski razvoj je takav zahtev i uputila Ministarstvu koje je dalo saglasnost za to. Ulica će se zvati Peter Kelen, odnosno trebalo bi da se čita Peter Celen, kaže Petković.

Izvor: Dženarika info

6 komentara o “Sekretar čačanske Skupštine: „Ulica će se zvati Peter Kelen, odnosno trebalo bi da se čita Peter Celen”

 • 15. juna 2018. at 11:30
  Permalink

  Koja bruka i sramota! Najgora vlast u Cacku!!!

  Reply
 • 15. juna 2018. at 11:56
  Permalink

  Retardi.Od toliko poznatih srba daju ime ulici po nemcu.KRSTI SE POPE,ZEMLJA SE TRESE.

  Reply
 • 16. juna 2018. at 07:00
  Permalink

  Sram Vas bilo,j..o Vas sve redom taj Vas Peter,da nesto znate i da ste pismeni ne bi ste tako radili.Boze Gospode ko sve vodi ovu zemlju…..

  Reply
 • 16. juna 2018. at 11:40
  Permalink

  Ako firma propadne da li će se menjati naziv ulice?

  Reply
 • 16. juna 2018. at 13:38
  Permalink

  Докле ће власт у Србији да брука народ и наше предке?Зар нема племенитог србина у земљи Србији па макар то био и обичан сељак да се улица по њему назове,него неко чији су нас предци убијали и сатирали?Невиђена срамота и брука!!!

  Reply

Ostavite odgovor

Komentari objavljeni na portalu PressLider nisu stav vlasnika, niti redakcije portala. Molimo Vas da prilikom komentarisanja tekstova ne koristite govor mržnje, pretnje, psovke, kao ni uvrede na verskoj, nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi. Zabranjeno je postavljanje reklamnih linkova, kao i pornografskog i politički ekstremnog sadržaja. Redakcija PressLider zadržava pravo da ne objavi komentare neprimerenog sadržaja, kao i one koji sadrže osvrt na nečiji privatan život i ličnost.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *