„Škole Moravičkog okruga još uvek nisu dobile nikakvo zvanično uputstvo“

Čačak – Građanstvo je juče imalo priliku da čuje izjavu ministra Mladena Šarčevića koji je najavio da su doneti modeli za početak nastupajuće nastavne godine, rekla je danas načelnica Školske uprave za Moravički okrug, Slađana Parezanović.

Načelnica Školske uprave za Moravički okrug Slađana Parezanović, foto: PressLider

„Školska uprava, a samim tim ni škole Moravičkog okruga, njih 53, još uvek nisu dobile nikakvo zvanično uputstvo, nikakvu zvaničnu informaciju. Ovog momenta znamo ono što je ministar izjavio, da će nastava krenuti 1. septembra, da je plan da se učenici od I do IV razreda vrate u škole i u klupe svakoga dana, a da učenici starijih razreda nastavu pohađaju naizmenično, znači u grupama od po 15, pri čemu se vodi računa o zdravstvenom stanju zaposlenih i učenika. To podrazumeva da će se za sve te učenike jedan deo nastave i dalje odvijati na daljinu. Što se tiče opreme škole su za to spremne, ali u ovom trenutku imamo nešto što muči prosvetne radnike, a to je da li će biti više posla ako se deo nastave bude izvodio za one učenike koje su u odeljenju, a deo nastave za učenike koji uče na daljinu. Praktično to, negde, znači dupliranje posla, ali videćemo kada budemo dobili zvanična uputstva i zvanično saopštenje“, izjavila je Prezanović.

Ona je istakla da se svi najviše nadaju tome da će se situacija normalizivati i da će učenici što pre moći da se vrate svojim redovnim školskim obavezama i da, kako kaže, nastavu nastave onako kako je to bilo i do 15. marta ove godine.

PressLider / Marina Trmčić

Ostavite odgovor

Komentari objavljeni na portalu PressLider nisu stav vlasnika, niti redakcije portala. Molimo Vas da prilikom komentarisanja tekstova ne koristite govor mržnje, pretnje, psovke, kao ni uvrede na verskoj, nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi. Zabranjeno je postavljanje reklamnih linkova, kao i pornografskog i politički ekstremnog sadržaja. Redakcija PressLider zadržava pravo da ne objavi komentare neprimerenog sadržaja, kao i one koji sadrže osvrt na nečiji privatan život i ličnost.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *