Slava VŠTSS u godini jubileja

Čačak – Školska slava Savindan, koja se proslavlja u čast Svetog Save – utemeljivača obrazovanja i prvog srpskog arhiepiskopa, obeležena je danas na Visokoj školi tehničkih strukovnih studija u Čačku.

Profesor VŠTSS i jedan od domaćina slave dr Radisav Đukić, kako kaže, već 15 godina sa svojom koleginicom, prof. Gordanom Marić, obeležava školsku slavu Svetog Savu na ovoj visokoobrazovnoj ustanovi.

Profesor dr Radisav Đukić
Prof. Gordana Marić i prof. dr Radisav Đukić

“Ova godina je značajna jer promovišemo i javnosti izlažemo Vujanski, odnosno Pavlov krst i drveno postolje, sa duborezom u obliku otvorene knjige sa likovima Ćirila i Metodija, koje je uradio samouki duborezbar ikona iz Kraljeva, Vukašin Glogovac. Proslava, naravno, bez studenata nije adekvatna, pa sam pozvao najbolje studente sa svih studijskih programa i modula da prisustvuju današnjoj svečanosti. Tu su naši profesori, penzioneri, pozvali smo sva Udruženja privrednika, velike kompanije, predstavnike grada Čačka… Škola ove godine slavi veliki jubilej i lično smatram da je ova ustanova čačanski brend, jer je najstarija visokoškolska ustanova u zapadnoj Srbiji, starija 15 godina od Tehničkog fakulteta i starija od Univerziteta u Kragujevcu“, kazao je Đukić.

Direktor VŠTSS profesor dr Dragan Brajović

Direktor VŠTSS, profesor dr Dragan Brajović, poželevši dobrodošlicu svim gostima istakao je da VŠTSS već, šesnaesti put zaredom, slavi svoju slavu, Svetog Savu.

“Ovo je, inače, početak našeg jubileja, 60 godina postojanja. Sa proslavom ove slave mi krećemo u proslavu jubileja i tako će cela godina biti podređena toj proslavi. Lepo nam je što danas imamo priliku da ugostimo naše najbolje studente, naše penzionere, privrednike grada Čačka, predstavnike rukovodstva. Ova škola je prva visokoškolska ustanova u zapadnoj Srbiji, u Čačku, nastala na ideju ljudi, privrednika grada Čačka, tako da je dobro mesto za okupljanje, za nastavak tradicije, da škola živi i dalje, da prenosi dobar glas našeg grada i da studenti dobijaju što više znanja u ovoj školi”, rekao je Brajović, dodajući da Visoka škola tehničkih strukovnih studija nastavlja sa radom kao zasebna visokoškolska ustanova, kao i ranije.

PressLider / Marina Trmčić

Ostavite odgovor

Komentari objavljeni na portalu PressLider nisu stav vlasnika, niti redakcije portala. Molimo Vas da prilikom komentarisanja tekstova ne koristite govor mržnje, pretnje, psovke, kao ni uvrede na verskoj, nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi. Zabranjeno je postavljanje reklamnih linkova, kao i pornografskog i politički ekstremnog sadržaja. Redakcija PressLider zadržava pravo da ne objavi komentare neprimerenog sadržaja, kao i one koji sadrže osvrt na nečiji privatan život i ličnost.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *