„Srpski Tibet“ novi turistički proizvod

Sjenica – Kada sagledaju ovogodišnju posećenost turističkim destinacijama na teritoriji opštine Sjenica, zanimljivom i sadržajima bogatom području, u ovdašnjoj Turističkoj organizaciji ipak su zadovoljni rezultatima sezone u nepovoljnoj godini: „Turističku sezonu u 2020. godini započeli smo pod nazivom „Neprolazna magija Sjeničko- pešterske visoravni“.  Ali bila je ovo godina u kojoj je pandemija korona virusa svima napravila velike probleme. Turistička organizacija Sjenica je uz velike napore i rad na terenu prihvatila i organizovala doček velikog broja domaćih turista“.

Ovde ističu da su veliki broj poseta domaćih turista privukli specijalni rezervati prirode „Uvac“ i „Peštersko polje“. „U okviru posete SRP „Uvac“ turisti su najviše bili oduševljeni Sjeničkim jezerom, meandrima Uvca i vidikovcima Molitva i Veliki vrh. Tu su mogli da vide i osete netaknutu prirodu Sjeničko-pešterske visoravni. Posete rezervatu bile su organizovane od pešačkih tura do vožnje čamcima“.

Specijalni rezervat prirode „Peštersko polje“ novi je turistički proizvod ovog kraja za 2020. godinu. ‘’Prostire se na jednoj od najvećih visoravni u Evropi, a ljubitelji netaknute prirode zovu ga još „Srpskim Tibetom“.

Lokaliteti u okviru rezervata koje su najviše oduševile turiste su planina Trojan, izvor Đurđevica, najveće hranilište beloglavog supa u Evropi, Peštersko jezero i pešterski katuni“, navode u TO Sjenica.

Jedan novi vid turizma, cikloturizam, doživeo je ovde ekspanziju u ovogodišnjoj sezoni. Reč je o biciklističkom turizmu koji je sve popularniji, prema željama i potrebama savremenog turiste za novom vrstom odmora: fizički aktivnom, edukativnom, avanturističkom. Stoga sada do rezervata „Peštersko polje“ vodi nova biciklistička ruta obeležena signalizacijom. Povezana je sa svim gradovima iz okruženja: Novim Pazarom, Ivanjicom, Novom Varoši i Tutinom.

Turisti koji su ove godine posetili naše turističke destinacije doživeli su i osetili „Neprolaznu magiju Sjeničko-pešterske visoravni“, poručuju iz Turističke organizacije Sjenica.

PressLider

Fotoarhiva TO Sjenica

Ostavite odgovor

Komentari objavljeni na portalu PressLider nisu stav vlasnika, niti redakcije portala. Molimo Vas da prilikom komentarisanja tekstova ne koristite govor mržnje, pretnje, psovke, kao ni uvrede na verskoj, nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi. Zabranjeno je postavljanje reklamnih linkova, kao i pornografskog i politički ekstremnog sadržaja. Redakcija PressLider zadržava pravo da ne objavi komentare neprimerenog sadržaja, kao i one koji sadrže osvrt na nečiji privatan život i ličnost.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *