„Šta se dešava kada para nestane“: Predstava „Noćna straža“ na sceni Doma  kulture

Čačak – Na sceni čačanskog Doma kulture u sredu, 17. aprila, sa početkom od 2o časova biće izveden komad „NOĆNA STRAŽA“ Fedora Šilija u režiji Borisa Liješevića.

Ovu priču pisac Fedor Šili smešta u Beograd tridesetih godina prošlog veka. Osiromašena gospoda sa Dedinja i plemići nenaučeni da žive od svog rada, a svakako nespremni da se odreknu lagodnog života, pribegavaju spletkama, obmanama i brakovima iz interesa.

„Likovi su na ovaj ili onaj način dekadentni pripadnici bogatijeg sloja društva, a kroz preplitanje njihovih karaktera i životnih priča oslikava se svojevrsna zakonomernost, kako se upravo kada se čovek uznese u uspehu, stvara klica propasti. Spletkarenje, manipulacija, varanje, prećutkivanje istine, su kvaliteti koji obezbeđuju egzistenciju. Kakvu će ulogu Rembrantova “Noćna straža“ odigrati, autori ne žele da otkriju…“

Deset glumaca na sceni

Uloge tumače: Nenad Ćirić, Jelena Đokić, Jelena Petrović, Uroš Jakovljević, Gordan Kičić, Gorica Popović, Jelena Stupljanin, Bojan Žirović, Tamara Dragičević i Stefan Bundalo. Scenograf je Valentina Popržan, a kostimograf Dragana Lađevac Brkić.

„Šta se dešava kada para nestane, o svetu lažnih markiza, propalih grofova, u kome se ne zna šta je istina, u „Noćnoj straži“ Ateljea 212.

Cene ulaznica: 800, 1000 i 1100 dinara.

PressLider / Dom kulture Čačak

Ostavite odgovor

Komentari objavljeni na portalu PressLider nisu stav vlasnika, niti redakcije portala. Molimo Vas da prilikom komentarisanja tekstova ne koristite govor mržnje, pretnje, psovke, kao ni uvrede na verskoj, nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi. Zabranjeno je postavljanje reklamnih linkova, kao i pornografskog i politički ekstremnog sadržaja. Redakcija PressLider zadržava pravo da ne objavi komentare neprimerenog sadržaja, kao i one koji sadrže osvrt na nečiji privatan život i ličnost.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *