SVEČANI KONCERT ,,MARIJA KALAS GALA“ 26.JANUARA U ČAČKU

Svečanikoncert „Marija Kalas Gala“26. januara u Čačku, povodomstogodišnjicerođenjaoperske dive

Svečanikoncert „Marija KalasGala“bićeorganizovan26. januara2024. godine u Kulturnom centru Čačak sa početkom u 19 časova, povodom obeležavanja Prestonice kulture Srbije – Čačak 2023, projekta Čačanska Rodna. Besplatne ulaznice mogu se podići na biletarnici Kulturnog centra.

OvimspektakularnimkoncertomOperaNarodnogpozorišta u Beograduobeležilaje  2. decembra 2023  (na rođendanslavneumetnice), stogodišnjicurođenjaoperskediveMarijeKalas. U programu u častoveumetnicekoja i danas, širomplanete, uživaogromnunaklonost i poštovanjeljubiteljaopere,učestvovaće:Dragana Del Monako, Sanja Kerkez,Jasmina TrumbetašPetrović, Vesna Đurković, IvankaRakovićKrstonošić, Aleksandra Stamenković, Nevena Bridžen, Sofija Pižurica, Ana Rupčić, SonjaŠarić.

Biće izvedeno 16 arija „Kalas repertoara“.Ovim koncertom OperaNarodnogpozorišta u BeograduodajepočastsopranukojipomnogimajošuveknositituluPrimadoneasolute, umetnicikojaje u mnogočemubilarevolucionarna i kaotakvaostavilaneizbrisivtrag u operskojumetnosti.  Konceptkoncertazasniva se na tomedasesvisopraniansamblaOpereNarodnogpozorištapredstavesaarijamakojejepevala Marija Kalas.

KoncertomćedirigovatiĐorđePavlović.RediteljjeMario Pavle delMonako, a koncertmajstor Vesna Janssens.

Ostavite odgovor

Komentari objavljeni na portalu PressLider nisu stav vlasnika, niti redakcije portala. Molimo Vas da prilikom komentarisanja tekstova ne koristite govor mržnje, pretnje, psovke, kao ni uvrede na verskoj, nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi. Zabranjeno je postavljanje reklamnih linkova, kao i pornografskog i politički ekstremnog sadržaja. Redakcija PressLider zadržava pravo da ne objavi komentare neprimerenog sadržaja, kao i one koji sadrže osvrt na nečiji privatan život i ličnost.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *