SVEČANOST U MANASTIRU BLAGOVEŠTENJE NA KRSTOVDAN

8. „Дани патријарха Павла“ у Чачку са огранцима у Кућанцима, Гацку, Никшићу и Призрену

Свечаност у манастиру Благовештење кабларско у Овчар Бањи на дан Воздвижења Часног Крста – Крстовдан, 27. септембра 2023. године

Дрворезбарскаколонија „КрстпатријархаПавла“

Традиционално,поосмипут у оквиру манифестације „ДанипатријархаПавла“, наданВоздвижењаЧасногКрста- Крстовдан, удружење „Павле – животпо Јеванђељу“ у сарадњисаЕпархијомжичкоморганизујесвечаностпосвећенублаженопочившемпатријархуПавлу. Свечаности ћемо започети молитвеним окупљањем на Св. Литургији.

 Програм настављамоу порти манастира испред „терасепатријархаПавла“ на којој ће бити постављена изложбаручно рађених крстовадрворезбарскеколоније„Крст патријарха Павла“ 2023. године и некихнаграђенихкрстоваизпретходнихгодина. Доделићесеглавнанаграда и плакетазанајлепшикрст и наградезасвеучесникеколонијесазахвалницама. СвечаностћеулепшатипојањехораМузичкешколе „ДрВојиславВучковић“ из Чачка.

Овим садржајем Манифестације се подсећамо на вредности које је за собом оставио оваj Божији слуга, док је био на земљи, пре него што га је Господ наградио вечним животом. Треба да га следимо, да нам буде светионик на путу до Христа јер ћемо тако стићи, нећемо залутати, ако издржимо.

СвечаносторганизујеУдружење „Павле – животпоЈеванђељу“ усарадњисаЕпархијомжичком и ЈУ „ТуристичкаорганизацијеЧачка“, аподпокровитељством ГрадаЧачка. ОвогодишњаМанифестацијасеодржава у склопупројектаЧачанскаРодна, Чачак – престоницакултуреСрбије2023. године.

Програм:

8.00 – СветаЛитургија

9.30 – Свечаносту частпатријархаПавла /изложбакрстова, доделанаградезанајлепшикрст и наградаучесницимадрворезбарскеколоније „КрстпатријархаПавла, беседе, појањехора/.

Позивамопоштоваоцелика и делапатријархаПавлада нам се придруже у баштињењу дела патријарха Павла.

Обезбеђен аутобуски превоз, одлазак и повратак, до Овчар Бање. Полазак у 7.00-7.45 испред Гимназије, а повратак око 10.30.

Ostavite odgovor

Komentari objavljeni na portalu PressLider nisu stav vlasnika, niti redakcije portala. Molimo Vas da prilikom komentarisanja tekstova ne koristite govor mržnje, pretnje, psovke, kao ni uvrede na verskoj, nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi. Zabranjeno je postavljanje reklamnih linkova, kao i pornografskog i politički ekstremnog sadržaja. Redakcija PressLider zadržava pravo da ne objavi komentare neprimerenog sadržaja, kao i one koji sadrže osvrt na nečiji privatan život i ličnost.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *