„SWG“ svečano potpisao ugovore sa dobitnicima grantova

Zlatibor – Stalna radna grupa za regionalni ruralni razvoj (SWG) u Jugoistočnoj Evropi danas je u sali hotela „Olimp“ svečano poptisala ugovore sa dobitnicima grantova iz prekograničnih regiona „Drina-Tara“ i „Drina-Sava“, piše sajt TO Zlatibor.

Foto: TO Zlatibor
Foto: TO Zlatibor

Bespovratna sredstva su obezbeđena kroz ABD Grant šemu koju sprovodi Stalna radna grupa za regionalni ruralni razvoj u Jugoistočnoj Evropi (SWG) u partnerstvu sa Nemačkom agencijom za međunarodnu saradnju (GIZ) u okviru projekta „Ruralni razvoj kroz integrisano upravljanje šumskim i vodnim resursima“ (LEIWW) uz finansijsku podršku nemačkog federalnog Ministarstva za ekonomski razvoj i saradnju (BMZ).

Opština Čajetina se nalazi u regionu programskog područja „Drina-Tara“ kao jednog od 4 postojeća u okviru teritorije koju pokriva „SWG“ ,i samim tim Turistička organizacija „Zlatibor“ je korisnik pomenute grant šeme. Projekat  „Voice from past-our future ”, „Glas iz prošlosti-Naša budućnost“ na kome su partneri Turističko udruženje „Gostilje“, Turistička organizacija grada Užica i Turistička organizacija „Zlatibor“ ima za cilj kreiranje integrisanog turističkog proizvoda baziranog na valorizaciji prirodnog i kulturno-istorijskog nasleđa na teritoriji grada Užica i opštine Čajetina.

Geografski povezane, susedne opštine, svoju tržišnu šansu su prepoznale u kreiranju integrisanog turističkog proizvoda zasnovanog na kulturno-istorijskoj baštini ruralnih prostora. Turistička organizacija Zlatibor će projektom unaprediti kvalitet usluge i vizuelni identitet, koji će uložiti u razvoj i promociju novih turističkih sadržaja na teritoriji opštine.

Turističko udruženje „Gostilje“ će projektom staviti u funkciju integralne turističke ponude regiona kulturno dobro izuzetnog značaja, rodnu kuću Dimitrija Tucovića u Gostilju čime će udruženje stvoriti uslove za stvaranje dodatnog izvora prihoda od prodaje ulaznica posetiocima, koje će ulagati u razvoj turističke ponude i promocije sela Gostilje. Akcije Turističke organizacije Užica koje će se realizovati ovim projektom su deo širih projektnih aktivnosti koje podrazumevaju adaptaciju  opremanje  Konačišta ―“Grad  Užice“, kojim se predviđa adaptacija prostora 2. sprata Gradskog Kulturnog Centra u Konačište a za potrebe smeštaja turista.

PressLider

Ostavite odgovor

Komentari objavljeni na portalu PressLider nisu stav vlasnika, niti redakcije portala. Molimo Vas da prilikom komentarisanja tekstova ne koristite govor mržnje, pretnje, psovke, kao ni uvrede na verskoj, nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi. Zabranjeno je postavljanje reklamnih linkova, kao i pornografskog i politički ekstremnog sadržaja. Redakcija PressLider zadržava pravo da ne objavi komentare neprimerenog sadržaja, kao i one koji sadrže osvrt na nečiji privatan život i ličnost.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.