TETOVIRANJE KAO UMETNIČKA PRAKSA

,,Tetoviranje kao umetnička praksa u kontekstu izložbe Adama Pantića“
Galerija „Risim“, 27. aprila u 18 časova
Umetnička galerija „Nadežda Petrović“ u Čačku poziva Vas na razgovor/diskusiju pod nazivom „Tetoviranje kao umetnička praksa u kontekstu izložbe Adama Pantića“ u sredu 27. aprila od 18 časova u izložbenom prostoru Galerije ,,Risim“.
Na temu tetoviranja i vezi sa umetničkim praksama ali i o istorijatu tetoviranja kod Srba kao i potrebi za izvođenjem ovog gotovo ritualnog procesa na telu, govoriće učesnici diskusije: Sofija Ružić, ma grafičar i tattoo majstor, dr Adam Pantić, grafičar, redovni profesor na FLU Univerziteta umetnosti u Beogradu, i dr Bojana Škorc, psiholog, takođe redovni profesor na FLU Univerziteta umetnosti u Beogradu, dok će moderator biti Predrag Živković, kustos u Umetničkoj galeriji ,,Nadežda Petrović“.
Kakav je pogled umetnika/tattoo majstora na savremeno stvaralaštvo, sa posebnim osvrtom na litografiju? Koji su motivi savremenog čoveka za potrebom da menja izgled svog tela? Da li su oni estetske prirode ili sežu dublje, u kolektivno nesvesno?… samo su neka od pitanja na koja će učesnici diskusije iz različitih perspektiva – majstora/umetnika koji izvodi rad, umetnika/pojedinca koji će ga na svom telu nositi i psihologa koji donosi objedinjeno iskustvo iz prakse, etnologije, narodne umetnosti i istorije, dok se od publike očekuje da doprinese ovom procesu spoznaje na interaktivan način.
Ulaz je slobodan.

Ostavite odgovor

Komentari objavljeni na portalu PressLider nisu stav vlasnika, niti redakcije portala. Molimo Vas da prilikom komentarisanja tekstova ne koristite govor mržnje, pretnje, psovke, kao ni uvrede na verskoj, nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi. Zabranjeno je postavljanje reklamnih linkova, kao i pornografskog i politički ekstremnog sadržaja. Redakcija PressLider zadržava pravo da ne objavi komentare neprimerenog sadržaja, kao i one koji sadrže osvrt na nečiji privatan život i ličnost.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *