TIM IZ ČAČKA MEDJU 8 NAJBOLJIH U SRBIJI NA,,SVETIONIKU ZNANJA,,

Тим из Чачка међу најбољих 8 у Србији на „Светионику знања“ 

 
Тим из Чачка на Светионику знања је у најбољих 8 тимова у Србији. Након вишемесечног рада на пројекту наш тим се пласирао у финале такмичења. Од 15 градова који су се првобитно такмичили, након 3 месеца изабрано је осам са најбољом идејом чији су тимови одговорили на све активности и обавезе које су предвиђене овим  такмичењем. Чачак је тренутно први на ранг листи захваљујући великом труду и ангажовању девојака које га представљају. 

„Светионик знања“ је пројекат који спроводи Асоцијација за Афирмацију Културе – АСК, а који подстиче средњошколце да кроз креативан и поучан вишемесечан рад савладају основе писања пројеката као и презенетовање истих.

Партнерска организација Светионика знања у граду Чачку је Канцеларија за младе Чачак која је објавила позив средњошколцима и заједно са носиоцима пројекта извршила селекцију најбољих кандидата. Поред тога, Канцеларија за младе одабраном тиму пружа подршку и има саветодавну улогу током целокупног такмичења. 

Овогодишњи тим из Чачка чине Тијана Вучетић, Кристина Рајић, Тијана Вукашиновић, ученице чачанске гимназије и Ирена Вучковић из Прехрамбено – угоститељске школе. Ове 4 девојке су вредно радиле на својој идеји заједно са координаторком Марјаном Петронијевић, алумни менторком Наталијом Бранковић и стручном менторком Слађаном Ђорђевић.

Након испитивања циљне групе, тим је као проблем препознао недовољан ниво еколошког знања и културе код омладине. На основу тога осмислиле су креативан пројекат под називом „Флорин кутак“, а као заштитни знак пројекта одабрале су сову указујући на то да су сове угрожена животињска врста у нашем граду и околини. Пројекат подразумева уређење простора на отвореном и едукације за младе о екологији и заштити животне средине.

У периоду од 26. до 28. новембра одржаће се финале такмичења на Авали где ће 8 најбољих тимова представити своје пројекте стручном жирију након чега ће бити проглашен победник. Тим из Чачка жели пуно среће свим тимовима и поручује да је важно учествовати, без обзира на пласман, јер су сви већ победници имајући у виду одличне идеје и пројекте које су осмислили, а најважније је то што су током такмичења научили много тога и стекли познанства са младима из других градова широм Србије. 

„Светионик знања“ је пројекат који финансира Министарство омладине и спорта већ пету годину, а спонзори су и Ерсте банка и ДМ дрогериа. 


Срдачан поздрав,

Канцеларија за младе, Чачак
  адреса:     Трг устанка 2-6, 32000 Чачак
  е- адреса:  kzm.cacak.ler@gmail.com
  телефон:   032/ 349 252

Ostavite odgovor

Komentari objavljeni na portalu PressLider nisu stav vlasnika, niti redakcije portala. Molimo Vas da prilikom komentarisanja tekstova ne koristite govor mržnje, pretnje, psovke, kao ni uvrede na verskoj, nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi. Zabranjeno je postavljanje reklamnih linkova, kao i pornografskog i politički ekstremnog sadržaja. Redakcija PressLider zadržava pravo da ne objavi komentare neprimerenog sadržaja, kao i one koji sadrže osvrt na nečiji privatan život i ličnost.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *