“Tobdžije sa Alvadžinice” se vraćaju na fudbalsku mapu grada Čačka i Srbije

Čačak –  Nekadašnji igrači, treneri, prijatelji i svi oni koji su voleli i dan danas u srcu nose FK „Remont“ osnovan, davne 1959. godine, odlučili su da zajedno ovaj klub sa bogatom istorijom vrate na fudbalsku mapu grada Čačka i Srbije.

Nekadašnji igrač FK „Remont“ Ninoslav Cvetković, Nebojša Marjanović, Vladimir Grujović i nekadašnji trener Blagoje Cvetković

Jedan od inicijatora ideje o povratku nekadašnjeg FK “Remont”, a sada OFK “Remont 1959” Čačak na fudbalsku mapu, Vladimir Grujović, istakao je na današnjoj konferenciji, kao cilj ponovnog osnovinja kluba, okupljanje što više dece na sportskom terenu koja će, kako kaže, trenirati besplatno.

Vladimir Grujović

“Ono što nas je prvo vodilo u ovoj priči je da deca kroz bavljenje sportom izrastu u zdrave i dobre ljude. Pored toga što smo svi mi veliki fanovi jednog kluba osnovanog davne 1959. godine sa prebogatom istorijom, mi smo i klub u kojem su igrali sadašnji trener KK, kao i sadašnji trener FK “Borac” i sadašnji gradonačelnik grada Čačka. Mislim da to nema ni jedan klub u svetu. Uvek smo bili poznati kao gradski klub i popularni pod nazivom “vojna funta” i “tobdžije sa Alvadžinice”. Sada, nakon nekoliko godina pričanja i planiranja o ponovnom osnivanju, mislim da smo na dobrom putu da uradimo ono što je do nas kako bi klub ponovo zasijao u punom sjaju”, rekao je Grujović.

Nebojša Marjanović

Nebojša Marjanović, jedan od osnivača i pokretača ideje o vraćanju kluba sa Alvadžinice u pogon, istakao je da su svi, kao nekadašnja deca i članovi ovog kluba, težili ka njegovom ponovnom osnivanju.

“Sve ovo što radimo, radimo transparentno. Osnovali smo grupu na fejsbuku gde svakim danom imamo sve više članova među kojima su, kako poznati fudbaleri i sportisti, tako i oni koji su učestvovali u obnovi i izgradnji nekadašnjeg Remonta. Nadam se da ćemo Remontovo, naše veliko blago, uz obećanu podrušku gradskog rukovodstva i svih ljubitelja fudbala, uspeti da vratimo na fudbalsku mapu kako grada Čačka, tako i Srbije. Izbegavaćemo sve van fudbalske aktivnosti, politika i finansije nas ne zanimaju, osnovni cilj je vraćanje Remonta tamo gde mu je i mesto”, istakao je Marjanović.

PressLider / Marina Trmčić

Foto: PressLider / D. Radišić Lejča

Ostavite odgovor

Komentari objavljeni na portalu PressLider nisu stav vlasnika, niti redakcije portala. Molimo Vas da prilikom komentarisanja tekstova ne koristite govor mržnje, pretnje, psovke, kao ni uvrede na verskoj, nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi. Zabranjeno je postavljanje reklamnih linkova, kao i pornografskog i politički ekstremnog sadržaja. Redakcija PressLider zadržava pravo da ne objavi komentare neprimerenog sadržaja, kao i one koji sadrže osvrt na nečiji privatan život i ličnost.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *