TRADICIJA SE NASTAVLJA

ТРАДИЦИЈА СЕ НАСТАВЉА

Бројни фотографи, фоторопортери, новинари, љубитељи фотографије, сабораши из Србије и целог света,  годинама долазећи на Драгачевски сабор трубача, својим фотоапаратима бележе најразноврније  мотиве и тренутке на Саборима у Гучи, преносећи нове доживљаје саборских догађања.

Многи догађаји, учесници програма, сабораши, овековечени су фотографијама за претходних 61. саборске године. Драгачевски сабор трубача је за мајсторе фотографије, али и за аматере, љубитеље фотографије, саборске госте… стална инспирација, а они су га на најлепши начин, сликом приказали свету.

Први пут, организовање фотографа са конкурсом за избор најбољих фотографија са Драгачевских сабора трубача, организована је 1991. године, у организацији Фото савеза Југославије, Фото – кино савеза Србије и Фото – видео клуаб “Чачак“.  Резултат овог фото конкурса је био избор најбољих фотографија и дијапозитива са Драгачевских сабора трубача, који се представљени на изложбама у Србији и Македонији.

Други конкурс за избор најбољих фотографија настављен је и следеће 1992. године, тада још на југословенском нивоу, када су изабране најбоље саборске фотографије и организоване изложбе.

Сада, за 62. Драгачевски сабор трубача од 11. до 13. августа, Културно – просветна заједница Драгачева из Гуче и Фото савез Србије из Београда, настављају традицију организовања фотографа на Драгачевском сабору трубача у Гучи, кроз Фото Сабор у Гучи, који ће имати три облика рада:

– ФОТО КАМП са окупљањем, дружењем и сарадњом фотографа из Србије и иностранства у Гучи  уз помоћ организатора у проналаску смештаја и исхране за учеснике и госте на Сабору у Гучи.

– ФОТО РАДИОНИЦA за упознавање полазника за виши  технички,  естетски  и  примењени  аспект   фотографије.

Радионицу води: Имре Сабо, мајстор фотографије ФСС из Београда.

Котизација за учешће на радионици: 6.000 динара по полазнику.  Сваки полазник добија екслузивну фотомонографију:  Труба изникла из народа – Драгачевски сабор трубача у Гучи, аутора Мирослава Предојевића, мајстора фотографије ФСС.

– ФОТО КОНКУРС за избор најбољих фотографија,  на свим до сада одржаним Драгачевским саборима трубача у Гучи. Услови и пропозиције конкурса, биће  благовремено објављени.Организатори  позивају све фотографе, фоторепортере, новинаре, љубитеље фотографије, сабораше на  

Фото Сабор у Гучи за време 62. Драгачевског сабора трубача од 11-13. августа, са традиционалним саборским позивом:  Добро дошли – добрима дошли!
Срдачан поздрав,
Културно – просветна заједница Драгачева  – ГучаФото савез Србије – Београд

Ostavite odgovor

Komentari objavljeni na portalu PressLider nisu stav vlasnika, niti redakcije portala. Molimo Vas da prilikom komentarisanja tekstova ne koristite govor mržnje, pretnje, psovke, kao ni uvrede na verskoj, nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi. Zabranjeno je postavljanje reklamnih linkova, kao i pornografskog i politički ekstremnog sadržaja. Redakcija PressLider zadržava pravo da ne objavi komentare neprimerenog sadržaja, kao i one koji sadrže osvrt na nečiji privatan život i ličnost.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *