Treći seminar u Institutu za voćarstvo posvećen jagodastom voću i ishrani voćaka

Čačak – Institut za voćarstvo, Čačak i Grad Čačak pozivaju Vas da prisustvujete stručno-edukativnim predavanjima u okviru trećeg seminara iz oblasti voćarstva posvećenog jagodastim vrstama voćaka, koji se realizuje kao podrška sprovođenju politike poljoprivrednog razvoja na teritoriji Grada Čačka.

VELIKA SALA INSTITUTA ZA VOĆARSTVO, ČAČAK, KRALJA PETRA I/9 08. DECEMBAR 2017. GODINE U 10:00 ČASOVA

Opšti cilj programa je unapređenje uslova za razvoj voćarstva i povećanje prinosa i kvaliteta ploda, uz zaštitu životne sredine i poštovanje koncepta održivog razvoja u voćarskoj proizvodnji.

Na trećem seminaru će se diskutovati o aktuelnom sortimentu i tehnologiji gajenja jagodastih vrsta voćaka jagoda, malina, kupina, ribizla, borovnica i aronija, kao i pravilnoj i kontrolisanoj ishrani voćaka.

TEME SEMINARA:

SAVREMENA PROIZVODNJA JAGODE NA OTVORENOM POLJU I U ZAŠTIĆENOM PROSTORU (dr Jelena Tomić, naučni saradnik Instituta za voćarstvo, Čačak)

AKTUELNI SORTIMENT I SAVREMENA TEHNOLOGIJA GAJENJA MALINE (dr Aleksandar Leposavić, naučni saradnik Instituta za voćarstvo, Čačak)

AKTUELNI SORTIMENT I TEHNOLOGIJA GAJENJA KUPINE (dr Žaklina Karaklajić-Stajić, naučni saradnik Instituta za voćarstvo, Čačak)

AKTUELNI SORTIMENT I TEHNOLOGIJA GAJENJA RIBIZLE (dr Svetlana M. Paunović, naučni saradnik Instituta za voćarstvo, Čačak)

AKTUELNI SORTIMENT I SAVREMENA TEHNOLOGIJA GAJENJA BOROVNICE I ARONIJE (dr Aleksandar Leposavić, naučni saradnik Instituta za voćarstvo, Čačak)

ISHRANA RAZLIČITIH VRSTA VOĆAKA (dr Mira Milinković, naučni saradnik Instituta za voćarstvo, Čačak)

MIKROBIOLOŠKA ĐUBRIVA U VOĆARSTVU (dr Marijana Pešaković, viši naučni saradnik Instituta za voćarstvo, Čačak)

POZIVAMO PROIZVOĐAČE SVIH VRSTA VOĆAKA, ONE KOJI TEK NAMERAVAJU DA TO POSTANU, VOĆARE-AMATERE, KAO I SVE ZAINTERESOVANE DA PRISUSTVUJU SEMINARU, DA RAZMENIMO ISKUSTVA NA OBOSTRANO ZADOVOLJSTVO I KORIST!

Institut za voćarstvo Čačak

Ostavite odgovor

Komentari objavljeni na portalu PressLider nisu stav vlasnika, niti redakcije portala. Molimo Vas da prilikom komentarisanja tekstova ne koristite govor mržnje, pretnje, psovke, kao ni uvrede na verskoj, nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi. Zabranjeno je postavljanje reklamnih linkova, kao i pornografskog i politički ekstremnog sadržaja. Redakcija PressLider zadržava pravo da ne objavi komentare neprimerenog sadržaja, kao i one koji sadrže osvrt na nečiji privatan život i ličnost.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.