U čačanskoj bolnici 101 pacijent, 5 na respiratoru, jedan smrtni ishod

Izveštaj Radnog tima za praćenje širenja korona virusa na teritoriji grada Čačka, za utorak 7. jul 2020. godine

– SAOPŠTENjE ZA JAVNOST –

Nadležne službe su saopštile, da je danas došlo do jednog fatalnog ishoda, jer je preminuo pacijent D.Č. star 81 godinu.

Danas je na laboratorijsku analizu poslato 89 PCR testova, a očekuju se rezultati 171 PCR testova od prethodnih dana.

U Opštu bolnicu Čačak, je smešten 101 ležeći pacijent. U protekla 24 časa primljeno je 15 pacijenata, a 5 pacijenata je priključeno na respiratore.

Obzirom na veliki priliv pacijenata, sa ozbiljnom kliničkom slikom u ambulantu i odeljenja Opšte bolnice, apelujemo da se hronični bolesnici javljaju u ustanove primarne zdravstvene zaštite, kako bi se smanjile gužve u bolnici.

Obaveštavamo sve sugrađane, koji imaju povišenu temperaturu, kašalj i bol u grlu da se mogu javiti u prijemno-trijažne ordinacije Doma zdravlja, u ulici Veselina Milikića br.9 i Zdravstvenu stanicu Ljubić, ulica Braće Novičić br.2.

U obe ambulante, juče je pregledano 130 febrilnih pacijenata, a nastavlja se testiranje brzim i PCR testovima.

Brzi testovi se mogu uraditi svakoga dana do 12 časova u privremenoj ambulanti, a posle 12 časova u laboratoriji Doma zdravlja. PCR testovi se mogu uraditi u periodu od 12-16 časova u Zavodu za javno zdravlje, u ulici Veselina Milikića br.7.

Radni tim i gradonačelnik apeluju na sugrađane da se pridržavaju svih propisanih mera u cilju sprečavanja širenja bolesti COVID -19.

Brojevi telefona na koje se mogu dobiti sve instrukcije i informacije o korona virusu:

Zavod za javno zdravlje
– 032/325 – 019; 032/310 – 365; 064/863 – 88 – 00 i 064/863 – 88 – 02
Dom zdravlja
– 032/325 – 717 i 032/356 – 993

Komandant Štaba za vanredne situacije
Gradonačelnik Čačka Milun Todorović
Rukovodilac Radnog tima
Dr Mihajlo Luković

Ostavite odgovor

Komentari objavljeni na portalu PressLider nisu stav vlasnika, niti redakcije portala. Molimo Vas da prilikom komentarisanja tekstova ne koristite govor mržnje, pretnje, psovke, kao ni uvrede na verskoj, nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi. Zabranjeno je postavljanje reklamnih linkova, kao i pornografskog i politički ekstremnog sadržaja. Redakcija PressLider zadržava pravo da ne objavi komentare neprimerenog sadržaja, kao i one koji sadrže osvrt na nečiji privatan život i ličnost.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.