U čačanskoj bolnici trenutno ima 10 ležećih pacijenata od kojih je jedan slučaj ozbiljniji

DVANAESTI SASTANAK RADNOG TIMA ZA PRAĆENjE ŠIRENjA
KORONA VIRUSA NA TERITORIJI GRADA ČAČKA
– SAOPŠTENjE ZA JAVNOST –

Dvanaesti sastanak Radnog tima za praćenje širenja korona virusa na teritoriji grada Čačka održan je u ponedeljak, 23. marta 2020. godine, u 08,00 časova.

Sastanku opravdano nije prisustvovao sanitarni inspektor dr Svetlana Tadić.

Odmah na početku sastanka direktor Studentskog doma obavesti je Radnu grupu o tome da je oslobodio kapacitete te ustanove sa oko 300 ležajeva, kao i kuhinju u kojoj se može spremiti oko 2.000 obroka. Objekat će u sredu biti dezinfikovan i stavljen na raspolaganje Gradskom štabu kao rezerva za smeštaj jednog dela bolničkih pacijenata koji nisu zaraženi od korona virusa. Studentski dom će biti korišćen za navedene potrebe ukoliko se u bolnici bude ukazala potreba za više pacijenata koji su obolelo od COVID-19.

Direktor Opšte bolnice Čačak obavestio nas je da u toj ustanovi trenutno ima 10 ležećih pacijenata od kojih je jedan slučaj ozbiljniji, ali niko nije na respiratoru.

U večernjim satima urađena je dezinfekcija bolničkih kapaciteta od strane Civilne zaštite, a pod nadzorom Zavoda za javno zdravlje.

Napravljen je dogovor sa Autoprevozom i taksi službama o načinu na koji će radnici bolnice da dolaze na posao i odlaze.

Sve ostale službe u svojim izveštajima bile su kratke i istakle da su radile u skladu sa obavezama i zaduženjima te da u tom radu nisu imale problema.

U naredna dva, tri dana na nivou grada biće obezbeđena telefonska podrška psihologa, a telefoni će biti naknadno dostavljeni.

Radni tim i gradonačelnik apeluju na sugrađane da se pridržavaju svih propisanih mera u cilju sprečavanja širenja bolesti COVID-19.

Brojevi telefona na koje se mogu dobiti sve instrukcije i informacije o korona virusu:

Zavod za javno zdravlje
– 032/325 – 019; 032/310 – 365; 064/863 – 88 – 00 i 064/863 – 88 – 02

Dom zdravlja
– 032/325 – 717 i 032/356 – 993

Rukovodilac Radnog tima
Dr Mihailo Luković

Ostavite odgovor

Komentari objavljeni na portalu PressLider nisu stav vlasnika, niti redakcije portala. Molimo Vas da prilikom komentarisanja tekstova ne koristite govor mržnje, pretnje, psovke, kao ni uvrede na verskoj, nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi. Zabranjeno je postavljanje reklamnih linkova, kao i pornografskog i politički ekstremnog sadržaja. Redakcija PressLider zadržava pravo da ne objavi komentare neprimerenog sadržaja, kao i one koji sadrže osvrt na nečiji privatan život i ličnost.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *