U Opštoj bolnici u Čačku leže tri pacijenta za koje se sumnja da imaju upalu pluća izazvanu korona virusom

OSMI SASTANAK RADNOG TIMA ZA PRAĆENjE ŠIRENjA
KORANA VIRUSA NA TERITORIJI GRADA ČAČKA
– SAOPŠTENjE ZA JAVNOST –

Osmi sastanak Radnog tima za praćenje širenja korana virusa na teritoriji grada Čačka održan je u četvrtak, 19. marta 2020. godine, u 08,00 časova. Svi članovi Radnog tima prisustvovali su sastanku, osim dr Aksentija Tošića, koji je zbog službenog puta bio odsutan.

Dr Aksentije Tošić je telefonskim putem preneo informaciju Radnom timu da trenutno u Opštij bolnici u Čačku leže tri pacijenta, dva sa teritorije grada Čačka i jedan sa teritorije opštine Gornji Milanovac, za koje se osnovano sumnja da imaju upalu pluća izazvanu korona virusom. Virusološka identifikacija je u toku i sa pacijentima se postupa u skladu sa preporukama. Stanje bolesnika nije, za sada, kritično.

Ambulanta Doma zdravlja namenjena za postavljanje diferencijalne dijagnoze usled febrilnog stanja započela je sa radom na lokaciji Ambulante Ljubić.

U Opštoj bolnici su obezbeđeni kapaciteti za funkcionisanje u vanrednom stanju i zbrinjavanje teže obolelih od korona virusa. Lekova i drugog materijala neophodnih za zbrinjavanje bolesnika ima dovoljno.

U toku dana biće sprovedena dezinfekcija svih površina zdravstvenih ustanova u saradnji sa Zavodom za javno zdravlje.

Tokom jučerašnjeg dana sve inspekcijske službe radile su na sprovođenju propisanih mera, svaka u svom resoru. Najviše nedoumica je bilo vezano za kretanje građana u skladu sa novim merama Vlade, pa je u tom smislu razjašnjeno kako da se postupa i kome obraća.

Radni tim i gradonačelnik apeluju na sugrađane da se pridržavaju svih propisanih mera u cilju sprečavanja širenja bolesti Kovid – 19.

Brojevi telefona na koje se mogu dobiti sve instrukcije i informacije o korona virusu:

Zavod za javno zdravlje
– 032/325 – 019; 032/310 – 365; 064/863 – 88 – 00 i 064/863 – 88 – 02

Dom zdravlja
– 032/325 – 717 i 032/356 – 993

Rukovodilac Radnog tima
Dr Mihailo Luković

Ostavite odgovor

Komentari objavljeni na portalu PressLider nisu stav vlasnika, niti redakcije portala. Molimo Vas da prilikom komentarisanja tekstova ne koristite govor mržnje, pretnje, psovke, kao ni uvrede na verskoj, nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi. Zabranjeno je postavljanje reklamnih linkova, kao i pornografskog i politički ekstremnog sadržaja. Redakcija PressLider zadržava pravo da ne objavi komentare neprimerenog sadržaja, kao i one koji sadrže osvrt na nečiji privatan život i ličnost.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.