Upoznajte lepote Tare kroz Foto safari u Domu kulture

Reka Vrelo

Čačak – Izložba fotografija sa motivima Tare pod nazivom Foto – safari „Tara“ održaće se večras, 16. oktobra, u srednjem holu Doma kulture od 19 časova.

Vidikovac Banjska stena

Tokom izložbe možete uživati u fotografijama nastalim tokom foto safarija a na kojima su prikazane prirodne lepote, kao i istorijske i etnografske vrednosti ovog planinskog područja.

Organizatori izložbe su Nacionali park “Tara“ Bajina Bašta i Dom kulture Čačak.

Vidikovac Banjska stena

Inače, Tara je od 13. jula 1981.god. Nacinalni park proglašena od strane Narodne skupštine SR Srbije i ohuhvata 19.175 ha.

Zaovino jezero

Briga o najlepšoj planini Zapadne Srbije 1981 god. poverena je JP Nacionalni park Tara. On pokriva povrsinu od 19200 ha. Pretpostavlja se da su trijaski krečnjaci, na severnim stranama Tare u tercijeru bili obala Panonskog mora. Zbog povoljne klime i zabačenosti na Tari je opstao relikt i endemit balkanskog poluostrva Pančićeva omorika, kao i mnogi drugi spomenici prirode, blago rečeno živi fosili.

PressLider / Marina Trmčić

Foto: S. Jovičić

Ostavite odgovor

Komentari objavljeni na portalu PressLider nisu stav vlasnika, niti redakcije portala. Molimo Vas da prilikom komentarisanja tekstova ne koristite govor mržnje, pretnje, psovke, kao ni uvrede na verskoj, nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi. Zabranjeno je postavljanje reklamnih linkova, kao i pornografskog i politički ekstremnog sadržaja. Redakcija PressLider zadržava pravo da ne objavi komentare neprimerenog sadržaja, kao i one koji sadrže osvrt na nečiji privatan život i ličnost.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.