USKORO premijera predstave ”Mačor u čizmama” u izvođenju članova Glumačke radionice Doma kulture

U Domu kulture u Čačku su pre sedam dana počele čitajuće probe za predstavu ”Mačor u čizmama”.

Reč je o čuvenoj bajci Šarla Peroa nastaloj iz pera našeg poznatog pisca za decu Igora Bojovića (Nikšić), koji je za ovu komediju 1995.godine nagrađen Sterijinom nagradu za najbolji tekst. Predstavu će na Veliku scenu Doma kulture postaviti glumac Vladimir Jocović (Čačak), a u njoj će igrati članovi Glumačke radionice Doma kulture.

Glavni junak naše priče je nesiguran i bespomoćan, a to je u psihologiji deci jako blisko osećanje, dok je naslovni lik u ovom kamadu vrlo odlučan da svog gazdu nauči istrajnosti, hrabrosti, veri u sebe i svoje mogućnosti. U predstavi o osvajanju sreće i postizanju uspeha, igraće čak 16 članova Dramskog studija među kojima su: Maja Ješić, Ognjen Grujić, Magdalina Obradović, Marta Krupež, Matija Bojović, Minja Djelkapić,Danica Lazović,Radoje Ivanović, Luka Mićović, Anja Kuzmanović, Djordje Novković, Ana Milutinović, Dunja Spasojević, Luka Glišović, Ana Delevska, Aleksandra Kovačević.

Predstava će biti bogata muzičkim songovima za čiju kompoziciju su zaduženi Svetlana Vukomanović i Željko Pantelić, svetlosnim efektima i nesvakidašnjom scenografijom koju potpisuje iskusni Vojkan Petrović, zanimljivim kostima koji će biti kreacija mlade kostimografkinje Marine Kaplarević i koreografijama koje će spremiti Jelena Milovanović.

Dvadeset i treća po redu premijera Glumačke radionice Doma kulture Čačak očekuje nas krajem avgusta ove godine.

PressLider / Dom kulture Čačak

Ostavite odgovor

Komentari objavljeni na portalu PressLider nisu stav vlasnika, niti redakcije portala. Molimo Vas da prilikom komentarisanja tekstova ne koristite govor mržnje, pretnje, psovke, kao ni uvrede na verskoj, nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi. Zabranjeno je postavljanje reklamnih linkova, kao i pornografskog i politički ekstremnog sadržaja. Redakcija PressLider zadržava pravo da ne objavi komentare neprimerenog sadržaja, kao i one koji sadrže osvrt na nečiji privatan život i ličnost.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.