Uspešan nastup ČAČANSKE atletičarke Ivane Ilić na PRVENSTVU EVROPE

Čačak – U Đeru (Mađarska) proteklog vikenda održano je Prvenstvo Evrope za mlađe juniore/ke. Na spisku selektora reprezentacije Srbije našli su se mlada čačanska sprinterka Ivana Ilić i njen trener Dragan Dukanac.

Reprezentativci Srbije u Đeru (Mađarska)

Sportska sreća koja je bitan faktor u svakom sportskom rezultatu često zna da ne bude naklonjena takmičarima, što se, upravo, na ovom prvenstvu desilo Ivani Ilić. U trci na 100 metara Ivana je nastupala u ubedljivo najjačoj četvrtoj grupi. Za razliku od treće i pete grupe koje su imala jak vetar u leđa, u četvrtoj grupi vetar je bio -1,7m/s. Ivana je zauzela odlično 4. mesto, sa rezultatom koji je na kraju bio 12,23 što je za 0,04 sekunde slabije od vremena koje je bilo potrebno za polufinale.

                       Start trke na 200 metara.

Sledećeg dana se ponovila slična situacija u trci na 200 metara, posle odličnog nastupa i dobrog rezultata koji je bio na nivou ličnog rekorda 24,79 , ali na žalost za ulazak u polufinale je bilo potrebno 24,78 sekunde.
Štafeta Srbije u sastavu Ilić, Milutinović, Japundžić, Mandić je imala dobar nastup iako devojke nisu imale puno zajedničkih treninga.

 


Trka štafeta 100 m + 200 m + 300 m + 400 m,

Na ovom prvenstvu postignuti su zaista dobri rezultati na kojima bi mlađim juniorima moglo da pozavidi većina srpskih senioria i seniorki. Prema rečima trenera Dragana Dukanca videlo se da rezultati zavise od finansijskog ulaganja, iako je reč o mladim takmičarima.

„Što se tiče nastupa Ivane Ilić, moram da kažem da je ostvareni rezultat realno stanje njene forme i da je okviru očekivanih rezultata u ovoj godini. Treba istaći da je uzela učešće sa godinu dana starijim rivalkama i da se još bolji rezultati očekuju u narednoj takmičarskoj sezoni. Ovo govorim zbog toga što su njeni ostvareni rezultati na 100 i 200 metara u svom godištu među 7 – 8 rezultata ostvarenih u Đeru“, istakao je Dukanac.

PressLider

Ostavite odgovor

Komentari objavljeni na portalu PressLider nisu stav vlasnika, niti redakcije portala. Molimo Vas da prilikom komentarisanja tekstova ne koristite govor mržnje, pretnje, psovke, kao ni uvrede na verskoj, nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi. Zabranjeno je postavljanje reklamnih linkova, kao i pornografskog i politički ekstremnog sadržaja. Redakcija PressLider zadržava pravo da ne objavi komentare neprimerenog sadržaja, kao i one koji sadrže osvrt na nečiji privatan život i ličnost.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *