Vladan Matijević gost na 61. Sajmu knjiga

U petak, 28. oktobra  u periodu od 15 do 16 časova na štandu Lagune na 61. Sajmu knjiga, Vladan Matijević će potpisivati svoj novi roman „Susret pod neobičnim okolnostima“.

vladan

Nakon toga, od 16 do 16:50 sati u sali Ivo Adrić Matijević će gostovati u programu Pisci i knjige i tom prilikom će govoriti o svom celokupnom stvaralaštvu, sa posebnim osvrtom na svoj najnoviji roman.

„Susret pod neobičnim okolnostima“, ljubavni roman čija se priča odigrava u jednom danu, predstavlja nesvakidašnji roman o ljubavi i veri, posrnulom anđelu i demonima, poimanju sudbinskog i nebeskog. Matijevićev junak je žena, Ana Žeželj koja ne sluti sa čime će se sve susreti jednog julskog dana, jer će joj se iznenada javiti muškarac za kim čezne čitavog života.

Vladan Matijević je rođen u Čačku, gde i danas živi. Zbirku pesama „Ne remeti rasulo“ objavio je 1991. godine, a ubrzo počinje da piše i prozu te u svom delu  „Van kontrole“ daje sliku kulturno-istorijskih prilika devedesetih. Usledio je roman „R. C. Neminovno“, zatim zbirka pesama „Samosvođenje“. Dobitnik je Andrićeve nagrade za knjigu priča „Prilično mrtvi“, NIN-ove nagrade za roman „Pisac izdaleka“ i priznanja „Meša Selimović“, „Borisav Stanković“ i „Isidora Sekulić“ za roman „Vrlo malo svetlosti“. Za knjigu eseja „Memoari, amnezija“ nagrađen je Kočićevim perom i Kočićevom knjigom, dok je knjiga priča „Pristaništa“ nagrade Stevan Sremac i Danko Popović. Jedan je od najcenjenijih savremenih srpskih pripovedača i romanopisaca, a njegova dela su prevođena na francuski, engleski, nemački, španski, italijanski i makedonski jezik.

Izvor: PressLider

Ostavite odgovor

Komentari objavljeni na portalu PressLider nisu stav vlasnika, niti redakcije portala. Molimo Vas da prilikom komentarisanja tekstova ne koristite govor mržnje, pretnje, psovke, kao ni uvrede na verskoj, nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi. Zabranjeno je postavljanje reklamnih linkova, kao i pornografskog i politički ekstremnog sadržaja. Redakcija PressLider zadržava pravo da ne objavi komentare neprimerenog sadržaja, kao i one koji sadrže osvrt na nečiji privatan život i ličnost.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.