VODJENJE KROZ IZLOŽBU,,NA TRAGU SVETLOSTI,,

Вођење кроз изложбу НА ТРАГУ СВЕТЛОСТИ/ON THE TRACE OF LIGHT

Ретроспективна изложба Божидара Плазинића

Изложбени простори: Уметничка галерија Надежда Петровић, Галерија Рисим, Галерија Народног музеја.

Уметничка галерија Надежда Петровић Чачак организује ауторско вођење кроз изложбу Божидара Плазинић. Овом приликом посетиоци ће моћи да од самог Плазинића чују о актуелној поставци и вишегодишњем раду чачанског уметника и његовим доприносима и ангажованости у свету уметности.

Према речима историчарке уметности Александре Лазар: Од раних седамдесетих Божидар Плазинић студиозно ствара свој јединствени визуелни речник гестова, симбола и прирoдних материјала кроз слику, цртеж, фротаж, колаж, објекат, асамблаж, уметничку књигу, скулптуру и интерактивне поставке у галеријским и јавним уметничким контекстима, често подразумевајуди сарадњу са уметницима и друштвеним групама. Инкорпорирајући гестуалну апстракцију, источњачку митопоетику, православну духовност и еколошку антропологију, уметник конзистентно спаја сфере интроспекције, друштвеног искуства и сложеног односа између друштва и природе…

Вођење ће бити уприличено у суботу 25.12. у изложбеном простору Уметничке галерије Надежда Петровић са почетком у 13 часова. Добродошли.

Ostavite odgovor

Komentari objavljeni na portalu PressLider nisu stav vlasnika, niti redakcije portala. Molimo Vas da prilikom komentarisanja tekstova ne koristite govor mržnje, pretnje, psovke, kao ni uvrede na verskoj, nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi. Zabranjeno je postavljanje reklamnih linkova, kao i pornografskog i politički ekstremnog sadržaja. Redakcija PressLider zadržava pravo da ne objavi komentare neprimerenog sadržaja, kao i one koji sadrže osvrt na nečiji privatan život i ličnost.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.