VŠTSS u Čačku: Počela pripremna nastava za polaganje prijemnog ispita

Čačak – Na Visokoj školi tehničkih strukovnih studija u Čačku počela je pripremna nastava za polaganje prijemnog ispita.

Foto: PressLider / D. Radišić Lejča

Svake subote do kraja maja meseca i svake subote u junu kandidati će se pripremati za polaganje prijemnog ispita iz matematike ili testa znanja. Poslednje subote u junu biće organizovan i probni prijemni ispit.Pripremna nastava je besplatna za sve zainteresovane.

VŠTSS i ove godine upisuje čak 264 studenta na teret budžeta i još 106 na samofinansiranje. Pred brucošima je veliki broj atraktivnih smerova: Elektroenergetika, Elektronika i računarstvo, Informacione tehnologije, Proizvodno mašinstvo, Inženjerska informatika, Proizvodni menadžment, Ekološki menadžment i Grafička tehnika. Studije traju 3 godine nakon kojih se stiče zvanje strukovnog inženjera, sa mogućnošću nastavka studija na specijalističkim ili master studijama.

U školi ističu da najveće interesovanje ubedljivo vlada za smer Informacione tehnologije, pa se i ove godine očekuje povećano interesovanje za taj smer. Interesovanje maturanata pojačava i činjenica da je ova škola nedavno potpisala sporazum sa liderom u oblasti Informacionih tehnologija, firmom Majkrosoft, te da će se u ovoj školi uskoro otvoriti i testing centar u kome će studenti polagati Microsoft ispite za sticanje posebnih sertifikata.

Potpisivanjem ovog sporazuma, Škola je postala članica Microsoft Dynamics Academic Alliance sa ekskluzivnim pravom da sprovodi obuke i sprovodi Microsoft Dynamics Student Certificate Program (MDSCP).

Sve informacije u vezi sa upisom dostupne su na  http://www.visokaskolacacak.edu.rs/

PressLider / Visoka škola tehničkih strukovnih studija u Čačku

Ostavite odgovor

Komentari objavljeni na portalu PressLider nisu stav vlasnika, niti redakcije portala. Molimo Vas da prilikom komentarisanja tekstova ne koristite govor mržnje, pretnje, psovke, kao ni uvrede na verskoj, nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi. Zabranjeno je postavljanje reklamnih linkova, kao i pornografskog i politički ekstremnog sadržaja. Redakcija PressLider zadržava pravo da ne objavi komentare neprimerenog sadržaja, kao i one koji sadrže osvrt na nečiji privatan život i ličnost.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.