Zaljubljenici u prirodu, rekreativci, profesionalci budite deo planinske trke na KABLARU

Prvenstvo Srbije u planinskom trčanju u organizaciji AK „ČAAK“ u saradnji sa „Udruženjem Čačana u Čačku“, a pod pokroviteljstvom Atletskog Saveza Srbije, održaće se 27. aprila (Velika subota) sa početkom u 10 časova na planini Kablar, selo Rošci.

Planinsko trčanje je sport za sve one koji su umorni od trčanja po gradovima, zagađenim bulevarima, trčanja u krug po atletskoj stazi, kao i za sve ljubitelje prirode i planina. Planinsko trčanje pruža zadovoljstvo kako rekreativcima koji žele da uživaju u prirodi, tako i najboljim atletičarima koji žele novi izazov.

Ivan Čvrkić

Diretor trke, Ivan Čvrkić, izrazio je svoje zadovoljstvo na ukazanom poverenju od strane ASS koji im je dodelio ulogu domaćina na jednom ovako velikom takmičenju.

“Cilj organozovanja ovakvog događaja je aktiviranje mladih da dođu iz grada na planinu i da se pošalje jedna lepa slika sa Kablara. Očekujemo preko 250 takmičara, a sve propozicije takmičenja propisane su od strane ASS i zasnivaju se na 4 kategorije: pioniri, mlađi juniori, satriji juniori i stariji seniori. Uvertira takmičenja će biti trka atletskih škola, a završetak ceremonije biće trka rekreativaca, jedan krug (2500 metara) sa izlaskom na vrh Kablara, koja je promotivnog tipa. Partneri na projektu su PD “Kablar i AK “ČAAK””, rekao je Čvrkić pozivajući Čačane da sa svojim porodicama i prijateljima u što većem broju dođu na Kablar.

Dragan Dukanac

Trener AK “ČAAK” Dragan Dukanac istakao je da duži niz godina nije bilo organizacije ovakvih takmičenja.

“Prošle godine, organizovanjem trke pod nazivom “TrkaČa” otvoreno je novo poglavlje u bavljenju atletikom u Čačku. Ono što bih istakao je da se sve polako pomera sa mrtve tačke i da je ovo Prvenstvo Srbije u planinskom trčanju nešto novo u našem okruženju. Nadamo se izuzetnoj poseti kako takmičara tako i gledalaca. Staza je zahtevna i teška što daje posebnu draž ovom takmičenju. Mi kao klub ćemo nastupiti u potpunom sastavu i nadamo se dobrim rezultatima, prevashodno Ognjena Nikolića koji će nastupiti kao mlađi junior, Sanje Đoković koja će nastupiti kao mlađa juniorka, kao i nekoliko pionira. Nadam se da ćemo opravdati sva očekivanja i da ćemo doneti neke nove medalje našem gradu”, rekao je Dukanac dodajući da i pored toga što u ovoj godini AK ”ČAAK”, kako kaže, nije prepoznat od lokalne samouprave u bilo kom obliku kao klub, oni neće odustati od toga da ostvaruju zacrtane ciljeve.

Srđan Jović

Rukovodilac trke, inače trener u AK”ČAAK”, profesor fizičkog vaspitanja Srđan Jović, rekao je da će se u okviru takmičenja održati trka atletskih škola A i B, promotivnog karaktera.

“Kao i u bilo kojoj drugoj disciplini, na trkama, pre i posle njih, deca prolaze kroz proces kome nije cilj medalja ili biti prvi, već neke sasvim druge vrednosti, njihova svest da treba da se bave trčanjem, atletikom i zdravim načinom života. Te vrednosti će prepozanti svako ko trči rekreativno i sa istim entuzijazmom ulazi na svaku novu trku i odlazi sa nje zadovoljan bez obzira na rezultat. Osim što promovišu zdrav način života i kvalitetan razvoj, dečije trke grade ličnost koja se zasniva na: fer pleju, poštovanju razlika, prijateljstvu, stalnom učenju i napretku, istrajnosti i uzajamnoj podršci”, kazao je Jović.

Zaljubljenici u prirodu, rekreativci i profesionalci, dođite na Kablar, testirajte svoje sposobnosti, budite deo ovog velikog događaja!

PROPOZICIJE trke:

Podloga na kojoj se trči je zemlja i makadam, staza je kružnog oblika dužine 2km na kojoj nastupaju pioniri (mlađi ,stariji), mlađe juniorke 4km, mlađi juniori 5km, starije juniorke 5km, stariji juniori 7,5km, seniorke 7,5km, seniori 10km.

-Rekreativci odnosno veterani trče 2,5 km.

-Atletske škole A,B trče 500m.

Pravo nastupa na takmičenju pored registrovanih atletičara atletskih klubova imaće i rekreativci i veterani kao i atletske škole A,B, (2011-2008) godište.

Kotizacija za učešće atletskih škola, rekreativaca i veterana je 300 dinara i plaća se na licu mesta.

SATNICA:

-10 časova skup kod prijemnog centra.

-10:30 svečana ceremonija otvaranja prvenstva

-10:30 start atletskih škola

-10:35 start pionirke 2km

-10:55 start pioniri 2km

-11:00 proglašenje pobednika pionirke

-11:10 start mlađe juniorke 4km

-11:15 proglašenje pobednika pioniri

-11:40 start mlađi juniori 5km

-11:45 proglašenje pobednika mlađe juniorke

-12:10 start starije juniorke 5km

-12:15 proglašenje pobednika mlađi juniori

-12:45 start stariji juniori 7,5km

-12:50 proglašenje pobednika starije juniorke

-13:30 start seniorke 7,5km

-13:35 proglašenje pobednika stariji juniori

-14:15 start seniori 10km

-14:20 proglašenje pobednika seniorke

-15:15 start trke veterani i rekreativci 2,5 km

-15:20 proglašenje pobednika seniori

-15:35 proglašenje pobednika veterani i rekreativci

-15:40 završetak takmičenja

PressLider / Marina Trmčić

Foto: PressLider / D. Radišić Lejča

Ostavite odgovor

Komentari objavljeni na portalu PressLider nisu stav vlasnika, niti redakcije portala. Molimo Vas da prilikom komentarisanja tekstova ne koristite govor mržnje, pretnje, psovke, kao ni uvrede na verskoj, nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi. Zabranjeno je postavljanje reklamnih linkova, kao i pornografskog i politički ekstremnog sadržaja. Redakcija PressLider zadržava pravo da ne objavi komentare neprimerenog sadržaja, kao i one koji sadrže osvrt na nečiji privatan život i ličnost.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *