Zapažen nastup vozača čačanskih klubova na moto kros spektaklu na stazi Globare

Čačak – U nedelju, 28. juna, na stazi “Gajić” u mestu Globare, u blizini Kruševca, održan je Balkanski šampionat u disciplini moto kros.

Start klase MX85, foto: AMSK „Čačak“

Organizatori manifestacije, Auto moto savez Srbije (AMSS), Moto savez Srbije (MSS) i klub ”Gajić” iz Kruševca, potrudili su se da opravdaju poverenje učesnika. Publika je imala priliku da uživa u pravom moto spektaklu koji je činilo 96 takmičara iz šest zemalja. Pored domaćih takmičara, učestvovali su vozači iz Bugarske, Mađarske, Severne Makedonije, Bosne i Hercegovine i Grčke.

„Takmičari su se nadmetali u klasama MX65, MX85, MX1, MX2 koje su se bodovale za Balkanski šampionat, dok su klase MX65, MX85, MX1, MX2, MX3, MXS i MXB bodovane i za Nacionalni šampionat. Za razliku od prethodne godine kad je posebno bodovan i nacionalni šampionat, ove sezone se boduje samo Open-medjunarodni šampionat, pa su u sistem bodovanja uneti i strani takmičari. Obzirom da su u pojedinim klasama pobedili strani vozači koji su vozili svetski i evropski šampionat, možemo smatrati da su rezultati naših takmičara u ovom trenutku na zadovoljavajućem nivou“, rekao je Slobodan Tanasković iz AMSK „Čačak“

Prema izveštaju Tanaskovića plasman takmičara u Globarima je bio sledeći:

U najmanjoj klasi MX 65 titulu prvaka poneo je D.Tsankov iz Bugarske, dok su naši najbolji vozači bili na četvrtom mestu Andrej Popović iz MK Ere, na petom Vuk Ćajić iz MK Tanasko Rajić i na šestom Luka Lazović iz GTC racing iz Kraljeva.

U klasi MX85 u konkurenciji 17 vozača pobedio je M.Dimitrov iz Bugarske. Najbolji predstavnik iz Srbije bio je Aleksa Milosavljević iz Termorad AMSK „Čačak“ koji je zauzeo 9 mesto.

U klasi MX1 u konkurenciji 12 vozača najbolji je bio M.Ivanov iz Bugarske, dok je naš najbolji vozač bio Miloš Đorđević iz Termorad AMSK „Čačak“ zauzeo šesto mesto.

U najzanimljivoj klasi MX2 u konkurenciji 23 vozača N.Malinov iz Bugarske osvojio je prvo mesto, dok je naš najbolji predstavnik bio Janko Railić iz MK Ere, na osmom mestu.

U klasi MXB u kojoj se ne boduju strani vozači, prvo mesto je zauzeo Tamaš Martonoši iz kluba MX024, drugi je bio Đorđe Čolović iz MK „Dijamant“ a treći Milan Stojanović iz MK Tanasko Rajić.

U klasi MX3 pobednik u konkurenciji 18 vozača, pobednik je bio D.Keramydas iz Grčke, a naš najbolji vozač je bio Vlade Rajević iz Termorad AMSK „Čačak“ na 10 poziciji.

U najstarijoj klasi preko 50 godina, MXS pobedu je Vlatko Provodovski iz MK Bap racing na petom mestu.

Naredna trka Balkanskog šampionata se vozi 12.jula. u Bugarskoj u Sevlievu, dok se Otvoreni šampionat Srbije nastavlja trkom u Čačku na stazi „Miloš Lijeskić“ na Jeljenu 30. avgusta, istakao je Tanasković.

PressLider / Marina Trmčić

Ostavite odgovor

Komentari objavljeni na portalu PressLider nisu stav vlasnika, niti redakcije portala. Molimo Vas da prilikom komentarisanja tekstova ne koristite govor mržnje, pretnje, psovke, kao ni uvrede na verskoj, nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi. Zabranjeno je postavljanje reklamnih linkova, kao i pornografskog i politički ekstremnog sadržaja. Redakcija PressLider zadržava pravo da ne objavi komentare neprimerenog sadržaja, kao i one koji sadrže osvrt na nečiji privatan život i ličnost.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *