Završen jesenji ciklus obuke za školske bibliotekare   

Čačak – Matična služba Gradske biblioteke „Vladislav Petković Dis“ uspešno je okončala 1. decembra 2016. godine jesenji ciklus okupljanja školskih bibliotekara Moravičkog okruga radi obuke za stručne bibliotečke poslove i međusobnog upoznavanja, susretom sa kolegama iz gornjomilanovačkih osnovnih i srednjih škola, saopšteno je iz ove ustanove.

press2-1

Posle održane obuke u Guči za lučansku i ivanjičku opštinu 10. novembra, usledio je susret sa školskim bibliotekarima čačanskih  škola, održan u Bibliokutku Gradske biblioteke 18. novembra ove godine. Tom prilikom su se, osim onih koji su tek početkom aktuelne školske godine latili bibliotečkog posla, našli i malobrojni školski bibliotekari koji uspešno rade puno radno vreme i u kontinuitetu, a među njima i oni koji su na inicijativu Matične službe znanja stekli polaganjem stručnog ispita u Narodnoj biblioteci Srbije. Susret je bio prilika za sticanje osnovnih znanja i razmenu dobrih iskustava prosvetnih radnika koji rad u školskoj biblioteci doživljavaju kao nagradu i mogućnost da iskažu svoju kreativnost.

press1-1

Poslednju ovogodišnju grupnu stručnu obuku Matična služba je organizovala  u saradnji sa kolegama Biblioteke „Braća Nastasijević“ u Svečanoj sali SO Gornji Milanovac, za dvadesetak školskih bibliotekara i direktora škola sa teritorije ove opštine. Bibliotekari Matične službe Dubravka Ilić i Vladimir Simić  su, uz izlaganje  o fizičkoj i stručnoj obradi monografskih publikacija, sastavu i reviziji knjižnog fonda, praćeno video-prezentacijom, odgovarali na brojna pitanja  i na praktičnim primerima polaznicima približili stručne bibliotečke poslove.

Oko 60 školskih bibliotekara Moravičkog okruga koji su tokom ova tri okupljanja stekli znanja iz bibliotečke struke, iskazali su zadovoljstvo bliskom saradnjom sa Matičnom službom i mogućnošću da zajednički grade dignitet posla koji im je poveren. Sledeći susreti namenjeni edukaciji iz bibliotečko-informacione struke pod okriljem Matične biblioteke, zakazani su za početak sledećeg školskog polugođa.

PressLider

Ostavite odgovor

Komentari objavljeni na portalu PressLider nisu stav vlasnika, niti redakcije portala. Molimo Vas da prilikom komentarisanja tekstova ne koristite govor mržnje, pretnje, psovke, kao ni uvrede na verskoj, nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi. Zabranjeno je postavljanje reklamnih linkova, kao i pornografskog i politički ekstremnog sadržaja. Redakcija PressLider zadržava pravo da ne objavi komentare neprimerenog sadržaja, kao i one koji sadrže osvrt na nečiji privatan život i ličnost.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.