Završena muzička radionica za srednjoškolce

Čačak – Aristotel je još davno u svom delu „Politika” zapisao da muzika ima moć da oblikuje karakter, shvativši da baš ova umetnost može najviše uticati na mlade, na formiranje njihovih interesovanja, kreativnosti, životnog stila itd. Vođeni ovom mišlju, ali i iskustvima pojedinih uspešnih primera prakse iz biblioteka Evrope i Amerike, čačanski bibliotekari realizovali su po prvi put letnju muzičku radionicu za srednjoškolce.

U periodu od 13. do 16. avgusta osmoro mladih Čačana pohađalo je radionicu gitare „Svi smo mi pomalo umetnici” koju je vodio Nenad Marinković.

Cilj ovakve radionice, ali i uopšte muzičkih susreta u Biblioteci je povećanje nivoa muzičke i opšte kulture kod mladih, kao i upoznavanje polaznika sa osnovama muzičke teorije, tehnikama sviranja klasične gitare i njihova primena u modernoj muzici.

Polaznici su tokom pet susreta uvežbavali dve stare instrumentalne etno kompozicije, a redovnim dolaskom i aktivnim radom uspeli su da nauče zahtevne neparne ritmičke figure, melodijske linije, harmoniju i celokupan aranžman kompozicija što će i javnost moći da čuje 11. septembra, na završnoj manifestaciji „Leto u Biblioteci 2019”.

PressLider / Biblioteka

Ostavite odgovor

Komentari objavljeni na portalu PressLider nisu stav vlasnika, niti redakcije portala. Molimo Vas da prilikom komentarisanja tekstova ne koristite govor mržnje, pretnje, psovke, kao ni uvrede na verskoj, nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi. Zabranjeno je postavljanje reklamnih linkova, kao i pornografskog i politički ekstremnog sadržaja. Redakcija PressLider zadržava pravo da ne objavi komentare neprimerenog sadržaja, kao i one koji sadrže osvrt na nečiji privatan život i ličnost.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *