ZVANIČNO POČELA SA RADOM KOTLARNICA,,FAKULTETI OŠ VUK KARADZIĆ

ЗВАНИЧНО ПОЧЕЛА ДА РАДИ КОТЛАРНИЦА „ФАКУЛТЕТИ-ОШ ВУК КАРАЏИЋ“

У присуству градоначелника Чачка Милуна Тодоровића са сарадницима и директора ЈКП „Чачак“ Данка Ћаловића данас је званично почела да ради гасна котларница “Факултети – ОШ Вук Караџић”, која се налази између Агрономског факултета и Студентске мензе.

Котларница је капацитета 3MW са вреловоднo/топловодном мрежом и савременим подстаницама у објекатима Основне школе „Вук Караџић“, Музичке школе „Др Војислав Вучковић“, Техничке школе, Агрономског факултета и  Факултета техничких наука у Чачку. У другој фази планирано је проширење капацитета котларнице за још 3MW ради прикључења других објеката јавне и приватне намене дуж Улице Светог Саве.

Стара котларница, која се налази у сутерену ОШ „Вук Караџић“ пренета је на коришћење ЈКП „Чачак“ Чачак. Прошле године издвојена су средства и котларница је реконструисана и претворена у хладну резерву.

На овај начин „угашене“ су све котларнице у овом делу града које као погонско гориво користе нафту, мазут и угаљ. У наредном периоду сагледаће се могућности гашења дотрајалих котларница на природни гас у овом делу града.

Преласком на снабдевање са новог енергетски ефикасног постројења и  повезивањем на примарну вреловодну мрежу, уместо старог система,  оствариће се значајне уштеде и задовољити најстрожији еколошки стандарди.

У протеклом периоду замењени су сви топлотни извори у власништву Града Чачка, а којима газдује ЈКП „Чачак“ Чачак, са еколошки мање прихватљивих горива на природни гас.

 

 

ГРАД ЧАЧАК

КАБИНЕТ ГРАДОНАЧЕЛНИКА

Ostavite odgovor

Komentari objavljeni na portalu PressLider nisu stav vlasnika, niti redakcije portala. Molimo Vas da prilikom komentarisanja tekstova ne koristite govor mržnje, pretnje, psovke, kao ni uvrede na verskoj, nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi. Zabranjeno je postavljanje reklamnih linkova, kao i pornografskog i politički ekstremnog sadržaja. Redakcija PressLider zadržava pravo da ne objavi komentare neprimerenog sadržaja, kao i one koji sadrže osvrt na nečiji privatan život i ličnost.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *