Atletičari ČAAK-a DRŽAVNI PRVACI u planinskom trčanju

Sanja Đoković i Ognjen Nikolić prvaci Srbije

Čačak – Na Fruškoj gori, u mestu Andrevlje, je 15. aprila je održano Prvenstvo Srbije u planinskom trčanju. Staza je bila izuzetno zahtevna i teška sa visinskom razlikom od 70 metara na 1200 metara koliko je bila dužina kruga. Na stazama ovakvog tipa potrebna je visoka pripremljenost da bi se postigao dobar rezultat.

Odličan nastup i visoku sportsku formu pokazali su atletičari Atletskog kluba „ČAAK“ Sanja Đoković, Ognjen Nikolić, Iva Zelenović i Nikola Vasić.

Prve su nastupile pionirke Sanja Đoković i Iva Zelenović na stazi dužine 1200 m. Sanja je ubedljivom pobedom zabeležila odličan rezultat i time najavila da će uspešno nastupati u ovoj takmičarskoj sezoni. Velika atletska nada Iva Zelenović je zauzimanjem 7. mesta potvrdila svoj veliki talenat, jer je u ovoj trci bila čak 4 godine mlađa od svojih rivalki.

Sanja Đoković 1. mesto

Pionir Ognjen Nikolić je  u trci dužine 2400 metar ponovo bio daleko bolji od svojih rivala. Lakom i ubedljivom pobedom postao je državni prvak i u ovoj disciplini.

Ognjen Nikolić 1. mesto

Svoj prvi nastup u seniorskoj konkurenciji imao je Nikola Vasić prošlogodišnji juniorski reprezentativac koji je zauzeo 4. mesto sa dosta malim zaostatkom iza trćeplasiranog takmičara iz Užica, Mitrovića. Tri prvoplasirana takmičara izborili su se za reprezentativni dres za nastup na prvenstvu Balkana.

Od ponedeljka 17. aprila takmičari Ivana Ilić i Bogdan Joković i trener Dragan Dukanac će prisustvovati reprezentativnim pripremama na Zlatiboru, dok će se Nevena Ilić, Sanja Đoković, Ognjen Nikolić, a nešto kasnije i Iva Zelenović zajedno sa njima pripremati. Zbog obaveza na fakultetu Nikola Vasić će nastaviti sa treninzima u Čačku.

AK ČAAK i trener Dragan Dukanac na Prvenstvu Srbije

AK „ČAAK“ već drugu sezonu beleži dobre rezultate. Prošle godine se na kraju sezone našao na 16. mestu liste uspešnosti klubova ASS. Trenutno je klub na 10. mestu što govori koliko su postignuti bolji rezultati u dosadašnjem delu sezone u odnosu na prošlu godinu.

„Žao mi je što komisija za sport Grada Čačka već 2 godine unazad ne prepoznaje napore i kvalitete ove dece za postizanjem boljih rezultata. Mislim da  zaslužuju sredstva koja bi im bila od velikog značaja u daljem takmičenju i pripremama, ali razlozi i način raspodele sredstava namenjenih za sport su u nadležnosti komisije“, rekao je trener Dragan Dukanac.

3 komentara o “Atletičari ČAAK-a DRŽAVNI PRVACI u planinskom trčanju

  • 16. aprila 2017. at 22:38
    Permalink

    Bravo za svu ovu divnu decu, a narocito za naseg Ognjena! Ne samo sto je vrhunski sportista on je isto takav i djak i omiljeni drugar!!! Bravo jos jednom i nadam se da ce neko ipak prepoznati kvalitet ove dece i to i nagraditi!!!

    Reply
  • 17. aprila 2017. at 10:30
    Permalink

    Samo sa bude više ovakvih vesti.

    Reply
  • 17. aprila 2017. at 13:25
    Permalink

    Heeej komisijooo,ko god da si ili ste, cuj i pocuj, saznaj,procitaj,obavesti se ova deca mogu “ brze,jace, bolje“ al nema ko da vidi!

    Reply

Ostavite odgovor

Komentari objavljeni na portalu PressLider nisu stav vlasnika, niti redakcije portala. Molimo Vas da prilikom komentarisanja tekstova ne koristite govor mržnje, pretnje, psovke, kao ni uvrede na verskoj, nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi. Zabranjeno je postavljanje reklamnih linkova, kao i pornografskog i politički ekstremnog sadržaja. Redakcija PressLider zadržava pravo da ne objavi komentare neprimerenog sadržaja, kao i one koji sadrže osvrt na nečiji privatan život i ličnost.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *