18 MEDALJA ZA KARATISTE KK,,NEMANJA“ U BOJNIKU

Takmičari Karate kluba „Nemanja“ su uzeli učešće na I kolu Lige u Fudokan karateu, u Bojniku i svojim nastupima osvetlali obraz klubu a i svom gradu. Bili su odlični i vredni pažnje kako sudija, tako i ostalih takmičara. Njih 14-oro je osvojilo 18 medalja i jedno 4. mesto, nagrađeno diplomom.

Osvajači medalja su:

 • Milica Pećinarević, zlato u borbama i srebro u katama pojedinačno;
 • Aleksandar Živković, zlato usportskim borbama, srebro u fuku-go, srebro u kumite-u i 4.mesto u katama pojedinačno;
 • Sanja Dimić, srebro u sportskim borbama, bronza u katama pojedinačno;
 • Lena Drašković, zlato u katama pojedinačno;
 • Uroš Kaplanović, zlato u katama pojedinačno;
 • Iskra Rakonjac, duplo srebrna- u katama i sportskim borbama;
 • Stefan Radovanović, srebro u katama pojedinačno;
 • Lazar Pumpalović, srebro u katama pojedinačno;
 • Elena Antonijević, bronza u katama pojedinačno;
 • Lazar Vasilijević, bronza u katama pojedinačno;
 • Dragan Radovanović, bronza u katama pojedinačno;
 • Pavle Đokanović, bronza u kihon kumite-u;
 • Viktor Ružičić, bronza u katama pojedinačno.

Bez medalje, u izuzetno jakoj konkurenciji, ostala je Marija Zečević.

Ujedno, na prvom kolu, uručeni su i peharinajuspešnijim takmičarima za proteklu godinu. Karate klub „Nemanja“ i ove godine ima veliki razlog za ponos, a to je Milica Pećinarević. Ona je nagrađena za prošlu godinu, zauzevši 3.mesto u generalnom plasmanu. Milica je do ove godine nastupala u kategoriji kadeta i svako takmičenje je imala visoko plasirano mesto. Pored redovnih takmičenja na domaćem terenu, bila je i na svetskom i evropskom, gde ima odlične rezultate pojedinačno, ali i ekipno, sa svojim drugaricama iz kluba, sestrama Dimić. Milica godinama već postavlja standarde što se tiče njenog rada i ostaje zapažena na svakom takmičenju, što je i sada bio slučaj u Bojniku, gde je jedina bila nagrađena ogromnim aplauzom nakon nastupa, kako od trenera, sudija, drugara, tako i publike.

Pored Milice, visoko kotirani na godišnjem nivou takmičenja, ali bez pehara, su sestre Dimić, koje su odmah iza Milice, Aleksandar Živković, Stefan Radovanović, Lena Drašković, Marija Zečević, Uroš Kaplanović.

„Pre svega, istakla bih zadovoljstvo povodom osvarenih rezultata na ovom kolu Lige. Nemanjići su bili odlični. Uvek napomenem to sportsko ponašanje koje je jako bitno i kada nešto nije baš na našoj strani. Hvala mojoj ekipi i naravno, mojoj timskoj drugarici Aleksandri koja je vodila brigu o njima.“

„Što se tiče nagrađene Milice, mislim da je trener uvek najponosniji, a Milica je neko ko zaista nikada ne razočara i daje povod za ponos. To je dete zaista za primer, koje vežba od malih nogu, počela je baš kod Zoke, koja je uvek ponosno predstavljala sebe, nju, klub, a sada i mene, na najlepši način. Moram da istaknem, da je to dete koje konstantno vežba, van redovnih termina je ili na stazi, teretani, gde god. Odličan đak, svestrana ličnost. Njen uspeh je posebno osećanje, jer je od početka u ovom klubu, neko koga je Zoka učila, ostala je u klubu da vežba i nakon njenog odlaska, njeno ime prezentuje na najbolji mogući način i odlično zna da je KK „Nemanja“ njen klub. Hvala joj što kroz svoj uspeh, čuva uspomenu na Zoku, na najlepši mogući način, kao i ostali, naavno, koji su u njemu“, kaže Marija i dodaje:

„Pohvalila bih Aleksandra Živkovića, koji se uspešno licencirao i za sudiju, pa je klub i na toj strani brojniji. Naravno, sve takmičare koji su na godišnjem nivou bili jako blizu prva tri mesta, to je dokaz da su zaista odlični svi, samo negde treba više nastupa, disciplina, ali, sve u svemu, zaista odlična godina je za nama.“

Još dosta izazova je pred takmičarima KK „Nemanja“, što oni spremno čekaju.

Ostavite odgovor

Komentari objavljeni na portalu PressLider nisu stav vlasnika, niti redakcije portala. Molimo Vas da prilikom komentarisanja tekstova ne koristite govor mržnje, pretnje, psovke, kao ni uvrede na verskoj, nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi. Zabranjeno je postavljanje reklamnih linkova, kao i pornografskog i politički ekstremnog sadržaja. Redakcija PressLider zadržava pravo da ne objavi komentare neprimerenog sadržaja, kao i one koji sadrže osvrt na nečiji privatan život i ličnost.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *