Grad subvencioniše plaćanje komunalnih usluga

Čačak – Subvencije grada za plaćanje komunalnih usluga porodicama sa troje i više dece i porodicama čije dete ima smetnje u razvoju, u Čačku koristi veoma malo porodica. Suzana Miković, socijalni radnik Centra za socijalni rad smatra da građani nisu dovoljno informisani o ovoj vrsti pomoći.

– Porodice sa troje ili više maloletne dece i porodice koje imaju dete sa smetnjama u razvoju, imaju pravo na subvenciju od 2.600, odnosno 1.300 dinara mesečno u zavisnosti od toga da li primaju dečji dodatak ili ne. Taj novac se iz gradskog budžeta uplaćuje na račune javnih komunalnih preduzeća, „Vodovod“, „Čačak“, „Komunalac“ ili „Morava“ ili prema bilo kom drugom javnom preduzeću čiji je osnivač mesna zajednica. Subvencije se odnose na plaćanje vode, iznošenja smeća i grejanja, kaže Miković.

Zahtevi se podnose do kraja godine

Suzana Miković kaže da je u prošloj godini ovu vrstu pomoći koristilo samo 30 porodica.

– Ove godine, do 1. maja, zahteve su podnele 34 porodice. Mislim da u Čačku ima mnogo više porodica sa troje i više dece ili porodica sa detetom koje ima smetnje u razvoju kojima bi ove subvencije dobrodošle. Mislim da je važno da svi oni znaju da se zahtevi mogu podnositi kod nas u Centru do kraja godine, tako da ni sada nije kasno da to učine. Porodice koje podnose zahtev mogu da se opredele da se novac koji će rešenjem dobiti bude usmeren na jedno ili na više komunalnih preduzeća. Dakle, mogu da traže da se, na primer, delom dobijene sume plati voda, a drugim delom iznošenje smeća, rekla je Miković.

Izvor: Dženarika info

Ostavite odgovor

Komentari objavljeni na portalu PressLider nisu stav vlasnika, niti redakcije portala. Molimo Vas da prilikom komentarisanja tekstova ne koristite govor mržnje, pretnje, psovke, kao ni uvrede na verskoj, nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi. Zabranjeno je postavljanje reklamnih linkova, kao i pornografskog i politički ekstremnog sadržaja. Redakcija PressLider zadržava pravo da ne objavi komentare neprimerenog sadržaja, kao i one koji sadrže osvrt na nečiji privatan život i ličnost.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *