Završna izložba „Leto u Biblioteci 2017“

Čačak – U prepunom prostoru Bibliokutka i Dečijeg odeljenja Gradske biblioteke „Vladislav Petković Dis“ u četvrtak 7. septembra održana je završna izložba „Leto u Biblioteci 2017“.

Deseto jubilarno leto, u toku jula i avgusta meseca, okupilo je preko stotinu osnovaca i srednjoškolaca. Realizovano je pet tematski različitih radionica (Kako snimiti film, Ovčarsko-kablarska bajka, S decom oko sveta, Letnja škola novinarstva, Slatke pinjate), uz nesebičnu pomoć saradnika Biblioteke, profesora srpskog jezika Nataše Turuntaš, profesora geografije Vladimira Majstorovića, Maše Seničić scenaristkinje, dramaturga i jedne od osnivača Filmkulture kao i bibliotekara i ostalih zaposlenih u Biblioteci. Pored izloženih radova nastalih na kreativnim radionicama, prikazane su i fotografije i kratki filmovi nastali u toku rada, zabave i druženja.


Svake godine, tako i ove, Biblioteka inovira svoje radionice, izlazi iz okvira svoje osnovne delatnosti, a sve u cilju popularisanja knjige i važnosti čitanja. Tako je prvi put uspešno realizovan izlet u Ovčar banju, u okviru radionice Ovčarsko-kablarska bajka, inspirisane poslednjim romanom poznatog dečijeg pisca Raše Popova. Izdavačka kuća „Pčelica“ bila je prijatelj ovog istraživačkog puta, kao i Turistička organizacija Čačak, pekara „Pons“ i lokalni mediji.


Vreme u Biblioteci namenjeno isključivo populaciji srednjoškolaca na letnjim radionicama Škole novinarstava i Kako snimiti film, dalo je izuzetne rezultate. Cilj druženja bio je podsticanje kreativnog stvaranja, posebno po pitanju audiovizuelnih medija, zatim stimulacija konstruktivnog rada u grupi i razvijanje svesti polaznika o filmskoj i medijskoj kulturi.

Roditelji i prijatelji Gradske biblioteke na kraju programa velikim aplauzom pozdravili su rad i dali podršku za buduće programe kreativnih radionica.

Ostavite odgovor

Komentari objavljeni na portalu PressLider nisu stav vlasnika, niti redakcije portala. Molimo Vas da prilikom komentarisanja tekstova ne koristite govor mržnje, pretnje, psovke, kao ni uvrede na verskoj, nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi. Zabranjeno je postavljanje reklamnih linkova, kao i pornografskog i politički ekstremnog sadržaja. Redakcija PressLider zadržava pravo da ne objavi komentare neprimerenog sadržaja, kao i one koji sadrže osvrt na nečiji privatan život i ličnost.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *