6 ZLATNIH MEDALjA I 2 SPECIJALNE NAGRADE ZA BALETSKI STUDIO FORCE KULTURNOG CENTRA ČAČAK – DO SADA NAJVEĆI USPEH NA TAKMIČENjIMA

6 ZLATNIH MEDALjA I 2 SPECIJALNE NAGRADE ZA BALETSKI STUDIO FORCE KULTURNOG CENTRA ČAČAK – DO SADA NAJVEĆI USPEH NA TAKMIČENjIMA

Na plesnom takmičenju koje je u nedelju 23.aprila održano u Novom Sadu, članice Baletskog studija FORCE Kulturnog centra Čačak osvojile su 6 prvih mesta i 2 specijalne nagrade. Studio se predstavio na takmičenju sa 6 koreografija i sve su nagrađene. Na takmičenju u organizaciji plesne zajednice 5678 učestvovalo je oko 1200 plesača u različitim kategorijama. Čačanske balerine dobile su nagrade za:

1.mesto za koreografiju Svan lake kategorija- children/formation/ballet open

1. mesto za koreografiju Doll story, kategorija- junior/formation/ballet
1. mesto za koreografiju „Orhideje“, kategorija- junior/formation/ballet open

1. Mesto za koreografiju Arabian dance kategorija- junior/formation/ballet repertoar

1.mesto za koreografiju Nine – Be Italian kategorija- Jouth/formation/musical theatar

1. mesto za koreografiju Gnosieennes, kategorija Lurical jazz/formation

U svakoj kategoriji dodeljeno je svega nekoliko specijalnih nagrada za koreografije koje su se po tehnici, umeću izvođenja, kao i imidžu posebno istakle. Baletskom studiju FORCE dodeljene su čak dve ove nagrade. Specijalna nagrada pripala je koreografiji Svan lake koju su izvele mlađe članice ovog studija kojima je to bilo i prvo takmičenje.

Još jedna specijalna nagrada jednoglasnom odlukom žirija za najbolju formaciju dodeljena je koreografiji Be Italian iz čuvenog mjuzikla Nine, što je najstarijim članicama u ovoj sezoni već druga specijalna nagrada.Prethodnu su dobile na takmičenju u Pragu, u novembru prošle godine. Specijalnim nagradama čačanske balerine stekle su pravo učešća na narednom plesnom takmičenju sledećeg meseca u Beogradu. Od strane stručnog žirija koji su činili renonimirani igrači i pedagozi Baletski studio FORCE Kulturnog centra Čačak dobio je iskrene pohvale i čestitke za originalnost, ujednačenost, profesionalnost..Nastavnici klasičnog baleta Ivani Dunjić, koja ovaj studio uspešno vodi već duže od dve decenije pripala je čast da bude i jedan od sudija takmičenja.

Gotovo 60 balerina Baletskog studija iz Čačka različitog uzrasta se takmičilo. Pre nastupa imale su priliku da uživaju i obiđu lepote Novog Sada. Prve su na takmičenju nastupile najmlađe balerine a potom i one starije. Svaka koreografija bila je propraćena aplauzima i oduševljenjem publike.

Planovi za dalji rad Baletskog studija FORCE Kulturnog centra Čačak su veoma ambiciozni. U kalendaru su brojna domaća i inostrana takmičenja, važni nastupi, a pre svega , pripreme za tradicionalni godišnji concert koji je planiran 7. juna. Na njemu će pored balerina koje su učestvovale na takmičenju, učestvovati i veliki broj mlađih balerina. One su veoma talentovane i vredno rade. Podeljene su u tri starosne grupe od 5 – 10 godina i uvek imaju važno mesto na koncertu.

Nagrade u Novom Sadu potvrda su naročito predanog rada balerina i nastavnice Ivane Dunjić. Vežbalo se svakog vikenda kao i tokom sedmice i za vreme raspusta. Tako će biti i narednih sedmica. Sigurno je da ni novi uspesi na takmičenjima, neće izostati.

Ostavite odgovor

Komentari objavljeni na portalu PressLider nisu stav vlasnika, niti redakcije portala. Molimo Vas da prilikom komentarisanja tekstova ne koristite govor mržnje, pretnje, psovke, kao ni uvrede na verskoj, nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi. Zabranjeno je postavljanje reklamnih linkova, kao i pornografskog i politički ekstremnog sadržaja. Redakcija PressLider zadržava pravo da ne objavi komentare neprimerenog sadržaja, kao i one koji sadrže osvrt na nečiji privatan život i ličnost.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *