Atletičari AK „ČAAK“ beleže rezultate za pamćenje i ulaze u redove reprezentacije Srbije

Čačak – Proteklog vikenda u Novom Pazaru održano je atletsko Prvenstvo Srbije za seniore/ke na kome su nastupili naši najbolji atletičari. Uz sve neophodne mere zaštite u odličnoj organizaciji AK „Novi Pazar“ takmičenje je proteklo bez većih problema.

Svojim uspešnim nastupom atletičari AK „ČAAK“ koji, još uvek juniori i mlađi juniori, nastavljaju beleženje rezultate za pamćenje.

Prva je na start izašla Ivana Ilić u trci kvalifikacija na 100 metara gde je pobedom u svojoj grupi i rezultatom 12,15 obezbedila finale. Finalna trka na 100 metara donela je veliko uzbuđenje. Posle uspešnog starta, iako dosta mlađa, Ivana Ilić vodila je veliku borbu sa našom najboljom sprinterkom Milanom Tirnanić iz AK „Crvena Zvezda“.

Ivana Ilić 2. mesto na 100 metara – 11,89 sekundi

„Postignut je novi lični rekord 11,89 sekundi, što je svega 0,11 sekundi slabije od juniorskog rekorda Srbije starog više od 33 godine. Obzirom da će se Ivana i iduće godine takmičiti u ovoj kategoriji logično je očekivati da se upiše u listu juniorskih rekorderki“, rekao je Ivanin trener Dragan Dukanac.

U trci na 5000 metara Sanja Đoković je zauzela 3. mesto.

Sanja Đoković 3. mesto na 5000 metara

Prvog dana Ognjen Nikolić je nastupio u trci na 1500 metara i zauzeo 5. mesto postigavši svoj novi lični rekord 3:57,78 što je 13 rezultat ove godine u Evropi za mlađe juniore.

Ognjen Nikolić u trci na 1500 metara

Drugog dana takmičenja atletičari iz Čačka su pokazali da uspesi ne dolaze slučajno.

U trci na 200 metara Ivana ilić je ponovo bila na visini zadatka, zauzela je 1. mesto u kvalifikacionoj grupi sa odličnih 24,99 sekundi.

Ivana Ilić lako do pobede u kvalifikacionoj grupi

Posle nešto manje od sat vremena usledila je trka finala na 200 metara u kojoj se ova mlada i uspešna čačanska atletičarka morala zadovoljiti 3. mestom.

Ivana Ilić 3. mesto na 200 metara

U trci na 3000 metara stipl Sanja Đoković je ubedljuvo pobedila i osvojila prvu seniorsku zlatnu medalju.

„Obzirom da su se izgradnjom atletske staze i nabavkom opreme stekli uslovi za ozbiljniji rad u ovoj disciplini mogu se očekivati još bolji rezultati“, poručuju iz AK „ČAAK“.

Sanja Đoković prvakinja Srbije u trci 3000 metara stipl

U trci na 3000 metara mlađi junior Ognjen Nikolić je napravio, prema rečima trenera, veliko iznenađenje. Pored toga što je dosta mlađi Ognjen je tek u poslednjim metrima trke ostao bez medalje zauzevši 4. mesto. Popravio je svoj lični rekord za čak 10 sekundi. Rezultaom 8:35,94 na 3000 metara zauzeo je 8. mesto na mlađe juniorskoj evropskoj listi najboljih rezultata za ovu godinu.

Ulazak u finiš trke na 3000 metara, Ognjen Nikolić na 3. poziciji

Sa osvojene četir medalje AK „ČAAK“ je svrstan na 8. mesto na listi uspešnosti klubova ovog prvenstva na kome je nastupio 31 klub.

Na osnovu postignutih rezultata na Prvenstvu Srbije za juniore/ke i Prvenstvu Srbije za seniore/ke Savezni selektor, Edin Zuković, objavio je spisak putnika za predstojeće Balkanske atletske igre koje se održavaju 12. i 13. septembra ove godine u Istanbulu na kome se nalaze tri člana našeg kluba. Boje Srbije u trkama na 100 metara, 200 metara i u štafeti 4 x 100 metara braniće Ivana Ilić, a u trkama na 3000 metara i 5000 metara nastupiće Ognjen Nikolić. U sastav trenerskog tima uvršten je i dugogodišnji iskusni trener AK“ČAAK“, Dragan Dukanac.

PressLider / Marina Trmčić

Foto: AK „ČAAK“

Jedna misao o “Atletičari AK „ČAAK“ beleže rezultate za pamćenje i ulaze u redove reprezentacije Srbije

Ostavite odgovor

Komentari objavljeni na portalu PressLider nisu stav vlasnika, niti redakcije portala. Molimo Vas da prilikom komentarisanja tekstova ne koristite govor mržnje, pretnje, psovke, kao ni uvrede na verskoj, nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi. Zabranjeno je postavljanje reklamnih linkova, kao i pornografskog i politički ekstremnog sadržaja. Redakcija PressLider zadržava pravo da ne objavi komentare neprimerenog sadržaja, kao i one koji sadrže osvrt na nečiji privatan život i ličnost.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.