BOGATA žetva medalja i VELIKI uspeh KK „Nemanja“ u Boru

Čačak – U nedelju je održan VII po redu Makoto Kup, u organizaciji KBV Sureido iz Bora. KK „Nemanja“ je nastupio u pojedinačnim i ekipnim disciplinama sa svojih 17 takmičara i u svoj grad Čačak se vratio sa, čak, 31 medaljom i peharom. U generalnom plasmanu gde je nastupilo 230 takmičara ovaj uspešan čačanski klub plasirao se na 2. mesto.

Trener Marija Raičković, bila je pozvana da bude i sudija na takmičenju.

„Iskreno se zahvaljujem organizatoru na ukazanom poverenju, jer su sudije pozivane isključivo po pozivu organizatora, a federacija nije samo Fudokan“, objašnjava Raičković.

Nemanjići koji su osvojili medalje:

 

ZLATNA ODLIČJA:

Ivana Simović, kate pojedinačno;

Nikola Živković, kate pojedinačno;

Jovan Kaplarević, kate pojedinačno,

Anastasija Kaplarević, kate pojedinačno;

Sanja Dimić, borbe;

Iskra Rakonjac, kate pojedinačno;

Filip Radojević, kate pojedinačno;

Zlatni kata tim je bio: Aleksandar Živković, Nikola Živković i Stefan Živković (rođena braća, članovi ovog kluba).

 

SREBRNA ODLIČJA:

Vukašin Savić, kate pojedinačno;

Sanja Dimić, kate pojedinačno;

Kaća Dimić, borbe pojedinačno;

Andrej Stevanović, kate pojedinačno;

Bogdan Kaplarević, kate pojedinačno;

Filip Radojević, kihon kumite i srebro u borbama;

Stefan Živković, borbe;

Srebrni tim je bio: Iskra Rakonjac, Marija Zečević i Bogdan Kaplarević.

 

BRONZANA ODLIČJA:

Kaća Dimić, kate pojedinačno;

Uroš Konjikušić, kate pojedinačno i kihon kumite;

Stefan Vasilijević, kate pojedinačno;

Marija Zečević, kate pojedinačno i kihon kumite;

Dragan Radovanović, kate pojedinačno.

Bronzani kata tim je bio: Anastasija Kaplarević, Filip Radojević i Stefan Vasilijević.

Predsednik i trener KK „Nemanja“ Marija Raičković je iskazala svoju zahvalnost  domaćinu takmičenja  na odličnoj organizaciji, lepoj atmosferi i druženju.

„Naravno, veliko hvala mojim Nemanjićima koji su se odazvali da idu u Bor i da svoj klub predstave u najboljem mogućem svetlu. Opušteni, sigurni u sebe, bez ikakvog pritiska su zablistali na tatamiju i mene kao trenera, učinili veoma ponosnom. I ovog puta zahvaljujem se svom ocu Mišu Paunoviću, koji nas je vozio i koji je, od samog početka, verni navijač kluba. Zatim i svim roditeljima na ukazanom poverenju i onima koji su spostvenim prevozom dovezli decu u Bor. Zaista, funkcionišemo kao prava porodica,a kako i ne bi kada smo to naučili od najbolje – Zorane Kojić. Drugačije nećemo, ne ustupila  prevoz za odlazak na ovo takmičenje.

 

 

Ona je posebno čestitala Draganu Radovanoviću, dečaku koji se prvi put odvažio da ide na takmičenje, a inače je iz sekcije „Ratko Mitrović“ osnovane u februaru, a osvojio je bronzanu medalju. Tu je, prema njenim rečima,  i Andrej Stevanović, kojem je ovo takođe prvo takmičenje, a vratio se sa srebrom.

Pehari su bili obezbeđeni i za prva tri mesta u generalnom plasmanu.

„Među 230 takmičara, moji Nemanjići su svojim rezultatima obezbedili 2. mesto. Iskreno, nismo se nadali, ali smo se itekako obradovali.  Ništa nije teško kada oko sebe imate prave ljude, a mi smo to uvek dokazali delima. Mnogi od nas se suočavaju sa brojnim izazovima prilikom određivanja prioriteta, kao i prilikom postavljanja ciljeva i ostvarivanja rezultata. Priritet nije uvek ostvariti najbolji plasman i rezultat. Brojevi nisu važni, važan je osećaj koji svako dete nosi u sebi kada dolazi kako na trening, tako i na takmičenje.  Izuzetno je važno postaviti cilj koji nije lako ostvarljiv, ali je dostižan.  Verujem da smo postavili standard i znamo šta nam je cilj. Drago mi je što smo uzor mnogima i pravi primer kako treba da se gradi klub, jer mi to svojim primerom nesebično pokazujemo. Ponosna sam na sve što smo postigli, a postigli smo sami,  isključivo svojim radom,  zasluženim rezultatima, kao i preporukama. Suština je  sve pretočiti u ljubav, razumevanje, podršku i uvek nastupiti u fer borbi“, ponosno naglašava Marija Raičković.

PressLider / M. Trmčić

Ostavite odgovor

Komentari objavljeni na portalu PressLider nisu stav vlasnika, niti redakcije portala. Molimo Vas da prilikom komentarisanja tekstova ne koristite govor mržnje, pretnje, psovke, kao ni uvrede na verskoj, nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi. Zabranjeno je postavljanje reklamnih linkova, kao i pornografskog i politički ekstremnog sadržaja. Redakcija PressLider zadržava pravo da ne objavi komentare neprimerenog sadržaja, kao i one koji sadrže osvrt na nečiji privatan život i ličnost.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *