Božović (Dveri): Odbornik SNS mi pretio batinama u skupštinskoj sali

Odbornik Dveri Aleksandar Božović obratio se pismom javnosti u kome je optužio odbornika SNS-a Miodraga Jaćimovića da mu je pretio. Kako navodi u pismu, istražni organi su došli u Skupštinu grada kako bi napravili službenu belešku. Pismo prenosimo bez izmena.

Aleksandar Božović
Aleksandar Božović

Poštovani sugrađani,

ja Aleksandar Božović, običan smrtnik, običan građanin, humanitarac, zaštitnik i borac za prava omladine i građana uopšte, mladi preduzetnik, predsednik Pokreta srpske omladine i odbornik Srpskog pokreta Dveri, imam obavezu da se obratim javnosti, povodom jednog vrlo neugodnog i po moju ličnu bezbednost opasnog događaja koji se dogodio 26. januara u sali Skupštine grada Čačka, na redovnoj sednici Skupštine grada, a malo nakon početka sednice.

Naime, dočekao sam to da u svojih 28. godina kao mlad čovek, doživim, da mi se odbornik vladajuće koalicije i odbornik Srpske napredne stranke, gospodin Miodrag Jaćimović koji je ujedno i daleko stariji od mene, obrati uvredljivo bez konkretnog razloga i ujedno iznosi niz vrlo oštrih, glasnih, i srčanih pretnji sa svog mesta, a u trenutku dok sam prolazio kroz salu Skupštine grada, upućen prema svom mestu, gde se nalazi odbornička grupa Srpskog pokreta Dveri, čiji sam ja član.

Gospodin Jaćimović mi se obratio sledećim rečima “Slušaj mali, nemoj više da sam čuo da mi ime pominješ, PREBIĆU TE SAD!”.

Bio sam blago rečeno u šoku, kako ja, tako i brojni prisutni koji su taj agresivni nastup odbornika SNS-a. videli! Takve i slične pretnje, pomenuo je u nekoliko navrata, u svega par sekundi, ali jednako oštro i srčano. Jednostavno, na tako nešto, morao sam odreagovati u svoju zaštitu. Nakon toga, vidno uznemiren, pozvao sam policiju u hol Skupštine grada i dao izjavu vezano za ovaj nemili događaj, jer sam smatrao da mi je bezbednost ugrožena što i sada smatram. Ja ne znam, da li je iko ikada nekome pretio ovako, u televizijskom prenosu koji se dešava uživo, pred brojnim svedocima među odbornicima u samoj sali, ali i pred brojnim građanstvom koje uživo prati Skupštinu pored televizijskih ekrana i još uvek se pitam, čime sam ja ovako nešto zaslužio?

Da li zato što sam pokrenuo pitanje nezavršene kanalizacije u Trbušanima gde je gospodin Jaćimović u trenutku početka radova bio predsednik mesne zajednice Trbušani, gde su građani uplatili tražena sredstva a kanalizacija nije urađena, pa se on tu nekako našao prozvan ili šta već? Ja se gospodine Jaćimoviću borim za moje sugrađane, bez straha, jer smatram da svaki građanin zaslužuje normalne uslove za život u 21. veku. Ja, gospodine Jaćimoviću nisam Vaš dželat, Vaš sudija, i uvek sam Vam se obraćao sa uvažavanjem kao starijem gospodinu i kolegi odborniku. Zar ja, kao mlad čovek, da doživim pretnje da ću biti prebijen, od čoveka vaših godina? Da li je to manir jednog gospodina, jednog gradskog odbornika, jednog predstavnika naroda? Da li je to pre svega ljudski, da li je to manir jednog ČOVEKA, jednog pravoslavca? Zar mi mladi, treba da se povlačimo pod ovakvim pritiscima, zar treba da prestanemo da se borimo za naše sugrađane, zar nam se reč nasilno oduzima, ograničava!?

Gospodine Jaćimoviću, Aleksandar Božović se ne boji, ne preti kao Vi, ali se ni ne krije i nema čega da se stidi, ali Vas ni ne mrzi, niti ćete to kod njega ikada videti. Aleksandar Božović se iskreno zauzima za narod koji ga je birao, ali se jednako zauzima i za one koji ga nisu birali.

Gospodine Jaćimoviću, ja Vas iskreno sažanjevam, jer ako ste spali na to, da mladom čoveku pretite zato što se bori da reši problem građanstva, zapitajte se malo, šta bi bilo da neko ovako Vašem detetu preti batinama i kako bi se Vi osećali povodom toga, jer i ja, kao i moja porodica, nakon Vaših pretnji smo se potresli, uznemirili, ali ne i uplašili u meri u kojoj ste Vi želeli.

Slučaj je predat nadležnim organima, pa će oni dalje sve procesuirati prema službenoj dužnosti. A Vi dragi moji sugrađani, razmislite malo, za koga ste glasali kada ste zaokružili SNS, tj, listu “Aleksandar Vučić – Srbija pobeđuje”, ko nam vodi ovaj grad i u kojem smeru ide ovaj brod…da li smo na “Titaniku”, tonemo li, ili smo već potonuli!?

Ovim nisam optužio listu SNS-a, jer verujem da ukoliko u njima ima iole savesti, ljudskosti i morala, da ću dobiti kakvo-takvo izvinjenje, ali to izvinjenje moraju uputiti i svim mladim ljudima u Čačku, jer napad na jednog mladog čoveka, uvod je u napad na svakoga ko misli drugačije i ko želi da pomogne u rešavanju problema sa kojim se sugrađani suočavaju, a napomenuti moram da je problem naših sugrađana, naša obaveza da se iznađe rešenje od strane nas odbornika jer smo zbog toga i izabrani, da narodu učinimo život kvalitetnijim. Da li je ovo početak našeg kraja, gde nam odlaze mladi, gde se mladima preti, gde mladi nemaju posla!? Da li je ova bahatost pojedinaca koji imaju “moć” naša surova realnost? Ne znam, vreme će pokazati, ali moja borba kao mladog odbornika, mladog čoveka za naše sugrađane ovde neće stati, već ovde tek počinje. Kako radili tako nam Bog pomogao. Aleksandar Božović.

Ostavite odgovor

Komentari objavljeni na portalu PressLider nisu stav vlasnika, niti redakcije portala. Molimo Vas da prilikom komentarisanja tekstova ne koristite govor mržnje, pretnje, psovke, kao ni uvrede na verskoj, nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi. Zabranjeno je postavljanje reklamnih linkova, kao i pornografskog i politički ekstremnog sadržaja. Redakcija PressLider zadržava pravo da ne objavi komentare neprimerenog sadržaja, kao i one koji sadrže osvrt na nečiji privatan život i ličnost.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.