BUKMARKER-INOVANTNA APLIKACIJA KOJA INSPIRIŠE NA ČITANJE

Букмаркер ‒ иновативна апликација која инспирише на читање

Букмаркер је апликација намењена љубитељима књига свих узраста која може вишеструко употпунити читалачко искуство. Корисници апликације се на једноставан и брз начин могу информисати, инспирисати, прегледати постојећу или поставити своју рецензију књиге или часописа. Апликација омогућава претрагу издања (по наслову, аутору, жанру, ИСБН броју), персонализацију налога, повезивање корисника сличног читалачког укуса у виртуелне заједнице (читаонице) и додавање књига у базу путем Букмаркер прича. Такође пружа могућност оцењивања и коментарисања прочитаних књига, као и обележавање и дељење одломака из штива које корисници читају. Издвојићемо само неке од многобројних предности коришћења апликације Букмаркер: могућност размене утисака о прочитаном у оквиру виртуелних читаоница погодних за ученике, студенте и њихове наставнике, погодност чувања личних бележака о прочитаном у својеврсном е-дневнику читања, као и увид у препоруке за читање других књигољубаца.

Апликација Букмаркер је осмишљена, планирана и реализована у Градској библиотеци „Владислав Петковић Дисˮ Чачак, уз партнерске установе из још четири града у Србији: Народна библиотека „Стефан Првовенчаниˮ Краљево, Народна библиотека „Радоје Домановићˮ Лесковац, Градска библиотека Нови Сад и Градска библиотека „Карло Бијелицкиˮ Сомбор. Развој апликације у 2021. години подржало је Министарство културе и информисања Републике Србије кроз одобрени пројекат Градске библиотеке Чачак. Аутори пројекта су библиотекари Градске библиотеке у Чачку Марија Радуловић и Богдан Трифуновић.

Апликација је бесплатна и налази се на адреси https://bukmarker.app/, одакле се могу преузети мобилне верзије апликације за Android и iOS уређаје у Google Play, односно App StoreЗа коришћење апликације и њено нормално функционисање, осим валидне имејл адресе, нису потребни други лични подаци регистрованих корисника.

Ostavite odgovor

Komentari objavljeni na portalu PressLider nisu stav vlasnika, niti redakcije portala. Molimo Vas da prilikom komentarisanja tekstova ne koristite govor mržnje, pretnje, psovke, kao ni uvrede na verskoj, nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi. Zabranjeno je postavljanje reklamnih linkova, kao i pornografskog i politički ekstremnog sadržaja. Redakcija PressLider zadržava pravo da ne objavi komentare neprimerenog sadržaja, kao i one koji sadrže osvrt na nečiji privatan život i ličnost.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *