Čačak treći put radničko-sportska prestonica

Čačak – Treće Radničke sportske igre u organizaciji SC Mladost, Foruma privrednika i Grada Čačka održaće se od 26. maja do 2. juna. Otvaranje je 26. maja na Gradskom trgu u Čačku.

Prijavljivanje zainteresovanih firmi i radnika počelo je 20. marta i trajaće do 30. aprila.

Takmičenje će se održati u sledećim disciplinama:

-mali fudbal

-šah

-basket

-rukomet

-odbojka

-nadvlačenje konopca

-stoni tenis

-trčanje na 100m, 400m, 1000m i štafeta 4×100m

-bacanje kugle

-skok u dalj

-pikado

-badminton

-obaranje ruku

-streličarstvo

U svim sportovima mogu se prijaviti muške i ženske ekipe.

“Cilj sportskih igara, kao i prethodne dve godine, je promocija sporta, druženje radnika, međusobno upoznavanje. Ove godine smo rešili da nova disciplina, koja do sada nije bila, bude streličarstvo, dok smo u atletici, na zahtev takmičara, dodali diciplinu trčanje na 1000 metara. Već vlada veliko interosavanje za Igre, pa očekujemo da će ove godine biti još veći broj ekipa. Veliku ulogu u organizaciji ima direktor SC“Mladost“, Miloš Stevanić, koji je zadužen za pripremu svih terena”, rekao je direktor Foruma privrednika i predsednik Organizacionog odbora Radničkih sportskih igara Čačka Zoran Tomašević.

Zoran Tomašević

Član Organizacionog odbora Ivana Vukajlović, istakla je da će kontrola takmičara ove godine biti rigoroznija.

“Ove godine imamo interesovanje firmi koje ranije nisu učestvovale, pa očekujem još masovnije učešće nego prethodne dve godine. Pravo učešća imaju svi privredni subjekti, sva privatna i javna preduzeća i ustanove. Ove godine svi učesnici će biti osigurani, ali sami snose odgovornost za svoje zdravstveno stanje. Radnici ne mogu učestvovati u alkoholisanom stanju ili ako koriste neke suplemente, što stoji i u propozicijama. Bićemo rigorozniji u kontroli da li su prijavljeni radnici zaista i zaposleni u navedenim firmama. Ako se desi da se neko takmiči za neku firmu u kojoj ne radi ta ustanova će biti diskvalifikovana. Svaki vođa ekipe dobiće pravila i propozicije takmičenja”, kazala je Vukajlović.

Direktor SC „Mladost“ Miloš Stevanić

Prošle godine na Radničkim sportskim igrama učestvovalo je oko 1500 radnika, a prema proceni organizatora očekuje se da ih ove godine bude preko 2000.

PressLider / Marina Trmčić

Foto: PressLider / D. Radišić Lejča

Ostavite odgovor

Komentari objavljeni na portalu PressLider nisu stav vlasnika, niti redakcije portala. Molimo Vas da prilikom komentarisanja tekstova ne koristite govor mržnje, pretnje, psovke, kao ni uvrede na verskoj, nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi. Zabranjeno je postavljanje reklamnih linkova, kao i pornografskog i politički ekstremnog sadržaja. Redakcija PressLider zadržava pravo da ne objavi komentare neprimerenog sadržaja, kao i one koji sadrže osvrt na nečiji privatan život i ličnost.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *