Ciklus nemačkih filmova u Domu kulture

Čačak – Nove nemački filmove prikazane na festivalskim izdanjima Gete Festa 2016. i 2015. godine “ GETE FEST – Putujući bioskop 2017″, publika će imati priliku da pogleda u maloj sali Doma kulture od 23. do 26. maja u 18 i 20 časova.

UTORAK 23. maj u 20,00

„POZDRAVI IZ FUKUŠIME“

Grüße aus Fukushima, Nemačka, 2016, 104 min

Mlada Nemica Mari se u Japanu priključuje organizaciji Clowns4Help, koja u katastrofom pogođeno područje Fukušime žrtvama trostruke katastrofe iz 2011. želi da donese malo radosti u nužna skloništa. Ona sreće svojeglavu Satomi, poslednju gejšu Fukušime, koja tvrdoglavo želi da se vrati svojoj razorenoj kući u zabranjenoj zoni…

 Režija: Doris Deri

Uloge: Rozali Tomas, Kaori Momoi, Moše Kojen, Nami Kamata, Aja Irizuki

 

SREDA 24. maj u 18,00

„4 KRALJA“

4 Könige, Nemačka, 2015, 99 min

Četvorica mladića su prinuđeni da Božićne praznike provedu u psihijatrijskoj klinici za mlade. Konfrontirani međusobno, a i sa nekonvencionalnim psihijatrom, doživeće Božić koji nikada neće moći da zaborave.

Režija: Tereza von Elc

Uloge: Moric Loi, Janis Nivener, Jela Haze, Paula Ber

 

Sreda 24. maj u 20,00

„BABAI“

Nemačka, Kosovo, Makedonija, Francuska, 2015, 104 min

Desetogodišnji Nori i njegov otac Gezim su ulični prodavci cigareta na Kosovu. Nori u jednom trenutku završi u bolnici, a po njegovom izlasku iz bolnice otac potajno, bez sina, odlazi u Nemačku. Pun besa i odlučnosti, Nori kreće na opasan put u potragu za ocem.

Režija: Visar Morina

Uloge: Val Maloku, Astrit Kabaši, Adriana Matoši, Dževdet Jašari…

 

ČETVRTAK 25. maj u 18,00

„DRŽAVA PROTIV FRICA BAUERA“

Der Staat gegen Fritz Bauer, Nemačka, 2015, 105 min

Nemačka, 1957. Jedan čovek se neumorno bori za to da počinioce izvede pred sud u sopstvenoj zemlji: 12 godina po završetku rata, beskompromisni Vrhovni državni tužilac Fric Bauer dobija obaveštenje o tome gde se navodno krije Adolf Ajhman, nekadašnji glavni zapovednik SS-a. Nemačka filmska nagrada 2016 za najbolji igrani film.

Režija: Lars Kraume

Uloge: Burghart Klausner, Ronald Cerfeld, Sebastijan Blomberg

 

Četvrtak 25. maj u 20,00

„HRABAR PODUHVAT“

Hin und weg, Nemačka, 2014, 95 min

Svake godine Hanes sa prijateljima odlazi na biciklističku turu. Ovog puta on bira Belgiju, ali nikome ne govori da je to zbog liberalnih zakona o eutanaziji. Zbog svoje neizlečive bolest, on želi da ovu biciklističku turu pretvori u svoje poslednje putovanje…

Režija: Kristijan Cibert

Uloge: Florijan David Fic, Julija Košic, Jirgen Fogel…

 

PETAK 26. maj u 18,00

„WHO AM I – NIJEDAN SISTEM NIJE SIGURAN“

Who Am I – kein System ist sicher, Nemačka, 2014, 106 min

Benjamin sa dva prijatelja osniva hakersku grupu „CLAY“ (skraćenica za „Clowns Laughing @ You“). Međutim, hakerska zabava se iznenada pretvara u zbilju onog trenutka kada Savezna kriminalistička služba (BKA) i Europol pokreću istražne radnje protiv CLAY-a.

Režija: Baran bo Odar

Uloge: Tom Šiling, Eljas M’Barek, Votan Vilke Mering…

Petak 26. maj u 20,00

„FAK JU GETE“

Fack ju Göhte, Nemačka, 2013, 113 min

Posle 13 meseci zatvora prevarant Zeki Miler traga za svojim plenom iz poslednjeg pljačkaškog pohoda i javlja se na konkurs kao domar škole, ispod čije sportske sale leži zakopan novac… Urnebesna farsa Bore Dagtekina je bio najuspešniji nemački film 2013. godine.

Režija: Bora Dagtekin

Uloge: Elijas M’Barek, Karoline Herfurt, Katja Riman…

Ostavite odgovor

Komentari objavljeni na portalu PressLider nisu stav vlasnika, niti redakcije portala. Molimo Vas da prilikom komentarisanja tekstova ne koristite govor mržnje, pretnje, psovke, kao ni uvrede na verskoj, nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi. Zabranjeno je postavljanje reklamnih linkova, kao i pornografskog i politički ekstremnog sadržaja. Redakcija PressLider zadržava pravo da ne objavi komentare neprimerenog sadržaja, kao i one koji sadrže osvrt na nečiji privatan život i ličnost.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.