Čitamo deci naglas

U okviru 19. „Štampane reči“, Gradska biblioteka „Vladislav Petković Dis” organizovala je program namenjen najmlađim Čačanima. Stalni program čitanja deci pod nazivom „Beskrajna priča – čitamo naglas za vas!“, pokrenut radi popularisanja čitanja od najranijeg uzrasta, sa naglaskom da knjiga treba da bude važan činilac u odrastanju svakog deteta, nastavljen je i u februaru.

Bibliotekari Dečijeg odeljenja su u okviru izložbe „Štampana reč 2017.“ ugostili nekoliko predškolskih grupa, kao i decu osnovnoškolskog uzrasta. Na druženje su došli predškolci iz vrtića „Poletarac“, „Neven“, vrtića „Gimnazion“, kao i drugari iz Gornje Gorevnice, Trbušana, Trepče i Trnave, ali i dva odeljenja učenika prvog razreda OŠ „Filip Filipović“.

U periodu od 19. do 23. februara u Galeriji Narodnog muzeja u Čačku najmlađi su mogli da vide izložbenu postavku čačanske izdavačke produkcije u 2017. godini i i da se upoznaju sa knjigama koje su namenjene upravo njima. Za tu priliku bibliotekari su odabrali da čitaju priče iz edicije „Prijatelji iz savane“ koju je napisala Nikoleta Novak, a objavila izdavačka kuća „Pčelica“ iz Čačka.

Mališani su u prijatnoj i opuštenoj atmosferi slušali o avanturama jednog sebičnog majmuna, potom o dogodovštinama izuzetno maštovite žirafe, kao i o postupcima jednog stidljivog noja. Priče su čitali naglas bibliotekari Jelena Duković, Marijana Lazić i Nevena Petković i direktor dr Bogdan Trifunović. Nakon pročitanog usledio je kratak razgovor o tome šta im se dopalo, a šta ne u pričama koje su čuli. Na veliko zadovoljsto vaspitača, učitelja i bibliotekara, deca su svojim stavovima i komentarima o glavnim likovima i njihovim postupcima sve prisutne pozitivno iznenadila.

Na kraju druženja mališani su izrazili želju da uskoro ponovo budu gosti Biblioteke i da sa bibliotekarima uplove u neke nove, ineresantne i uzbudljive avanture.

PressLider

Ostavite odgovor

Komentari objavljeni na portalu PressLider nisu stav vlasnika, niti redakcije portala. Molimo Vas da prilikom komentarisanja tekstova ne koristite govor mržnje, pretnje, psovke, kao ni uvrede na verskoj, nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi. Zabranjeno je postavljanje reklamnih linkova, kao i pornografskog i politički ekstremnog sadržaja. Redakcija PressLider zadržava pravo da ne objavi komentare neprimerenog sadržaja, kao i one koji sadrže osvrt na nečiji privatan život i ličnost.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *