Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Davidović: Naša obaveza je da sačuvamo sećanje na one koji su dali svoje živote za naše bolje sutra

Čačak – Na današnjoj godišnjoj skupštini RVI i PPB grada Čačka članovima Udruženja je predstavljen Izveštaj o radu i finansijski izveštaj u 2018. godini koji su jednoglasno usvojeni.

Jovica Pavlović i Nikola Davidović

“Usvojili smo nekoliko odluka koje su značajne za lakše funkcionisanje Udruženja u 2019.godini, obavestili i upoznali članove sa našim obavezama, kao i o pripremama za realizaciju predstojećih aktivnostima (obeležavanje dana Udruženja 7. mart i dvadesetogodišnjica sećanja na žrtve Natoa 24 marta…). Obavestili smo članove skupštine o toku donošenja novog Zakona, o osnovnim pravima boraca, ratnih vojnih invalida i porodica poginulih boraca, koji je trenutno u predskupštinskoj proceduri, zatim o netačnim informacijama koje se pojavljuju u javnosti u vezi zakona, o našem zalaganju da se RVI i PPB stečena prava ne smanjuju, zatim donošenje boljih rešenja zdravstvenog, invalidskog i socijalnog osiguranja, bolje primene zakona u narednom periodu. Iznešene su i naše primedbe na novi Zakon, koje smo već dostavili Ministarstvu u vezi poboljšanja statusa RVI i PPB”, rekao je predsednik Udruženja Nikola Davidović.

Prema njegovim rečima, članovi Udruženja će uskoro ostvariti pravo na popust u plaćanju komunalnih usluga, što će, kako kaše, biti još jedan pozitivan primer brige i pažnje koju grad Čačak čini prema njima.

“Naše planirane aktivnosti realizujemo donacijama iz budžeta i raznim pomoćima koju nam pruža grad Čačak, zatim sopstvenim sredstvima i raznim materijalnim i tehničkim pomoćima donatora i prijatelja, ali, sa posebnim naglaskom, bez finansijskih donacija. Naš zadatak je da se izborimo da RVI i PPB i u Srbiji i u našem gradu uživaju sve privilegije ovog društva, a ne da budu zaboravljeni i odbačeni i da podsetimo građane i naše mlade generacije na teška stradanja i ratna vremena koja su zadesila Republiku Srbiju i grad Čačak devedesetih godina prošlog veka. Obaveza svih nas je da zajedno negujemo tradiciju, poštujemo sve one koji su se borili za našu zemlju, sačuvamo sećanje na one koji su dali svoje živote za naše bolje sutra, za naš grad i našu državu Srbiju”, istakao je Davidović.

Predsednik Udruženja RVI i PPB Srbije, Jovica Pavlović, pozdravio je prisutne na skupštini i pohvalio rad Udruženja kao jednog od najboljih u Srbiji, zahvalio gradu Čačku na pomoći koju im pruža u Čačku i istakao aktivnosti Udruženja oko donošenja novog Zakona radi poboljšanja materijalnog statusa RVI i PPB.

“Udruženju je najvažnija briga o njegovim članovima, što smo i pokazali svojim aktivnostima tokom 2018.godine, održavanjem godišnje skupštine, obeležavanjem dana Udruženja, zatim sećanje na žrtve Natoa, odavanje počasti svim žrtvama NATO agresije i svim poginulim borcima tokom sukoba na prostorima SFRJ od 1991-1999.godine. Tu su i razne vrste pomoći našim članovima u vidu nabavke lekova i ortopedskih pomagala, dodele paketića deci članova povodom Božića i Nove godine, dodela školskog pribora deci članova, učestvovanje na raznim takmičenjima, seminarima, konferencija invalida koji se odnose na pitanja RVI i PPB”, kazao je Pavlović dodajući da je devet ćlanova iskoristilo aktivnost koju sprovodi resorno Ministarstvo za oporavak i rehabilitacju RVI.

PressLider

Ostavite odgovor

Komentari objavljeni na portalu PressLider nisu stav vlasnika, niti redakcije portala. Molimo Vas da prilikom komentarisanja tekstova ne koristite govor mržnje, pretnje, psovke, kao ni uvrede na verskoj, nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi. Zabranjeno je postavljanje reklamnih linkova, kao i pornografskog i politički ekstremnog sadržaja. Redakcija PressLider zadržava pravo da ne objavi komentare neprimerenog sadržaja, kao i one koji sadrže osvrt na nečiji privatan život i ličnost.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.