Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Davidović: Obaveza svih nas je da zajedno negujemo tradiciju

Čačak – Godišnja i izborna skupština Udruženja RVI i PPB grada Čačka kojoj je pored 40 članova Udruženja prisustvovao i predsednik Radiša Milivojević održana je u čačanskom Domu kulture.

Članovima je predstavljen i jednoglasno usvojen Izveštaj o radu i Finansijski izveštaj za prethodnu godinu, kao i nekoliko odluka koje će značajno pomoći lakšem funkcionisanju Udruženja u 2018. godini. Članovi su obavešteni o novinama i o predstojećim aktivnostima Udruženja.

Izvršen je reizbor, odnosno ponovni izbor predsednika – zastupnika Udruženja Nikole Davidovića, jednoglasnom odlukom. Takođe je izabran i novi Nadzorni i Izvršni odbor.

Predsednik Udruženja Nikola Davidović

Predsednik Davidović se zahvalio članovima Udruženja na ukazanom poverenju rekavši da ga ponovni izbor obavezuje da uloži još više napora, truda i rada na ostvarivanju svih prava koja im pripadaju i svih ciljeva zbog kojih je i osnovano Udruženje (zaštita statusnog i materijalnog položaja članova, rešavanje problema zdravstvenog, socijalnog i invalidskog osiguranja, socijalno ekonomskog položaja, društvenog standarda i sigurnosti, čuvanje i negovanje tradicije…).

“Naš zadatak je da se izborimo da RVI i PPB i u Srbiji i u našem gradu, uživaju sve privilegije ovog društva, a ne da budu zaboravljeni i odbačeni i da podsetimo građane i naše naslednike na teška ratna vremena koja su zadesila Republiku Srbiju i Grad Čačak devedesetih godina prošlog veka. Obaveza svih nas je da zajedno negujemo tradiciju, poštujemo sve one koji su se borili za našu zemlju, sačuvamo sećanje na one koji su dali živote za naše bolje sutra i našu državu”, istakao je Davidović dodajući da Udruženje ima 54 člana, a prema podacima gradske službe za boračka pitanja u gradu je evidentirano 59 RVI i 83 člana PPB.

Davidović je naglasio da su planirane aktivnosti u 2017. godini realizovali i pored vrlo teške materijalne situacije, kako kaže, zahvaljujući dotacijama iz budžeta grada Čačka, sopstvenim sredstvima i raznim materijalnim i tehničkim pomoćima donatora i prijatelja.

PressLider / Marina Trmčić

Ostavite odgovor

Komentari objavljeni na portalu PressLider nisu stav vlasnika, niti redakcije portala. Molimo Vas da prilikom komentarisanja tekstova ne koristite govor mržnje, pretnje, psovke, kao ni uvrede na verskoj, nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi. Zabranjeno je postavljanje reklamnih linkova, kao i pornografskog i politički ekstremnog sadržaja. Redakcija PressLider zadržava pravo da ne objavi komentare neprimerenog sadržaja, kao i one koji sadrže osvrt na nečiji privatan život i ličnost.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.