Dr Sretenović: Povećan broj pregleda i prijema

Čačak – Direktor Opšte bolnice u Čačku dr Miroslav Sretenović izneo je činjenicu da je “u protekla dva, tri dana značajno povećan broj pregleda, u smislu kovida, u prijemnoj ambulanti u bolnici”.

Dr Miroslav Sretenović, foto: Press Lider

“Povećanjem broja pregleda povećan je i broj prijema na infektivno odeljenje. U skladu sa tim povećanjem mi smo napravili reorganizaciju u bolnici, tako da je prijemna ambulanta sa infektivnog vraćena na grudno odeljenje koje je ponovo ušlo u sistem kovida. Vrlo je verovatno, da sa povećanjem obolelih, bolnicu vraćamo u rad kovida, što znači da će u narednom periodu još neka odeljenja biti prevedena u režim kovida. Verovatno u nekom periodu počećemo da primamo samo hitne pacijente i da se hirurške intervencije obavljaju samo za malignitete i hitne slučajeve, tako da se vraćamo u sistem rada koji smo imali u prethodna dva talasa“, rekao je direktor čačanske bolnice.

Dr Sretenović je istakao da on insistira na tome da se pacijenti prvo jave izabranom lekaru kako bi se uradio brzi test i osnovna laboratorija.

“Odlaskom kod izabranog lekara mi bi skratili period pregleda i ubrzali prijem pacijenata, a naravno na rendgen mogu da dođu samo u bolnicu. Za sada nema pacijenata u respiratornom centru koji se nalazi na palijativi, a ukoliko dođe do povećanja vratićemo se na interno. Što se tiče kliničke slike za sada su to pacijenti sa upalom pluća, nisu kritični, ali je još uvek rano pričati o tome, jer za razvoj ozbiljnije kliničke slike, osim u nekim izuzetnim slučajevima, treba 4 do 5 dana i zato insistiramo da se jave izabranom lekaru da bi ušli u sistem gde bi mogli biti praćeni”, naglasio je dr Sretenović.

Press Lider / Matina Trmčić

Ostavite odgovor

Komentari objavljeni na portalu PressLider nisu stav vlasnika, niti redakcije portala. Molimo Vas da prilikom komentarisanja tekstova ne koristite govor mržnje, pretnje, psovke, kao ni uvrede na verskoj, nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi. Zabranjeno je postavljanje reklamnih linkova, kao i pornografskog i politički ekstremnog sadržaja. Redakcija PressLider zadržava pravo da ne objavi komentare neprimerenog sadržaja, kao i one koji sadrže osvrt na nečiji privatan život i ličnost.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *