Drugi interaktivni festival nauke, umetnosti i sporta (FOTO)

Drugi interaktivni festival nauke, umetnosti i sporta održan je u fiskulturnoj sali Osnovne škole „Akademik Milenko Šušić“ iz Guče.

Primarni cilj festivala je kreativno i nesvakidašnje upoznavanje učenika četvrtog razreda sa nastavnim predmetima koji ih očekuju od petog do osmog razreda osnovnog obrazovanja.

Naučne discipline, umetničke veštine i sportske aktivnosti predstavljene su na štandovima, a gosti su imali priliku da aktivno učestvuju u eksperimentima, stvaralačkim i naučnim igricama, kvizovima i sl. U odnosu na prvi festival, koji je održan u maju prošle školske godine, postoji nekoliko inovacija. Ideja o obrazovnom skupu proširena je i otvorena za društvenu zajednicu. Od ove godine festival posećuju meštani Guče i celog Dragačeva, roditelji, preduzetnici, učenici drugih škola, kulturni i prosvetni radnici iz okruženja.

Počasni gosti bili su pisci Nikola Stojić i Joviša Slavković, a njihovo gostovanje upotpunila je priredba u kojoj su učestvovali učenici novinarske sekcije, muzičke sekcije i Literarne radionice „Armirani slogovi“. Dragica Dojčinović, direktor škole, uručila je specijalne zahvalnice društveno odgovornim preduzetnicima iz Dragačeva, koji kontinuirano podržavaju i materijalno nagrađuju đaka generacije OŠ „Akademik Milenko Šušić“: KZR i TZR „Viva“, STZR „Kod Ćira“, Pekara „Hleb“, TZR „Mira“, UTZR „Gradina“ i STUZR „Park“.

Ostavite odgovor

Komentari objavljeni na portalu PressLider nisu stav vlasnika, niti redakcije portala. Molimo Vas da prilikom komentarisanja tekstova ne koristite govor mržnje, pretnje, psovke, kao ni uvrede na verskoj, nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi. Zabranjeno je postavljanje reklamnih linkova, kao i pornografskog i politički ekstremnog sadržaja. Redakcija PressLider zadržava pravo da ne objavi komentare neprimerenog sadržaja, kao i one koji sadrže osvrt na nečiji privatan život i ličnost.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.