Drugi upisni rok za upis u prvu godinu studija i na VŠTSS u Čačku

U ponedeljak počinje prijavljivanje kandidata za upis u prvu godinu osnovnih strukovnih studija na Visokoj školi tehničkih strukovnih studija u Čačku.

Foto: PressLider / D. Radišić Lejča

Mesta ima za još 205 brucoša, od čega je čak 100 mesta obezbeđeno za budžetske studente. Predaja dokumenata obaviće se 3. i 4. septembra od 9-15 časova, a prijemni ispit zakazan je za 8. septembar u 12 časova.

Iz VŠTSS podsećaju da pravo polaganja prijemnog ispita imaju kandidati sa završenom srednjom školom u TROGODIŠNJEM ili ČETVOROGODIŠNJEM trajanju, ali se mogu upisati i kandidati koji su prijemni ispit položili na drugoj visokoškolskoj instituciji (uz potvrdu o položenom prijemnom ispitu). Svi kandidati polažu prijemni ispit iz testa znanja ili matematike.

Budući studenti mogu se opredeliti da studiraju na nekom od 8 studijskih programa(Elektroenergetika, Elektronika i računarstvo, Informacone tehnologije, Inženjerska informatika, Proizvodno mašinstvo, Grafička tehnika, Proizvodni menadžment, Ekološki menadžment).

Svi programi su akreditovani, a po završetku studija stiče se zvanje strukovnog inženjera odgovarajuće struke ili 180 ESP bodova. Osim mogućnosti nastavka studija na master studijama, škola nudi i mogućnost studentske razmene i obavljanja praktične nastave na nekoj od partnerskih škola u inostranstvu. U protekloj akademskoj godini, Visoka škola u Čačku obnovila je deo laboratorija i otvorila savremeni Grafički centar, a najavljeno je i otvaranje ekskluzivnog Majkrosoft testing centra u kome će zainteresovani kandidati moći da steknu neku od licenci za rad na Majkrosoft programima.

Visoka škola tehničkih strukovnih studija Čačak ove godine upisuje 59. generaciju studenata na osnovne strukovne studije.
Sve informacije o upisu dostupne su na veb adresi www.visokaskolacacak.edu.rs ili putem telefona 032 322-321.

Ostavite odgovor

Komentari objavljeni na portalu PressLider nisu stav vlasnika, niti redakcije portala. Molimo Vas da prilikom komentarisanja tekstova ne koristite govor mržnje, pretnje, psovke, kao ni uvrede na verskoj, nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi. Zabranjeno je postavljanje reklamnih linkova, kao i pornografskog i politički ekstremnog sadržaja. Redakcija PressLider zadržava pravo da ne objavi komentare neprimerenog sadržaja, kao i one koji sadrže osvrt na nečiji privatan život i ličnost.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.