Dva nova slučaja u čačanskoj bolnici, tehničar sa ortopedije bio nosilac korona virusa

DESETI SASTANAK RADNOG TIMA ZA PRAĆENjE ŠIRENjA
KORANA VIRUSA NA TERITORIJI GRADA ČAČKA
– SAOPŠTENjE ZA JAVNOST –

Deseti sastanak Radnog tima za praćenje širenja korona virusa na teritoriji grada Čačka održan je u subotu, 21. marta 2020. godine, u 09,00 časova.

Getty Images

Od direktora Opšte bolnice u Čačku dobili smo informaciju da se na lečenju na Infektivnom odeljenju u ovom trenutku nalazi šest lica sa upalom pluća a pod sumnjom da se radi o korona virusnoj infekciji. To znači da su juče u bolnicu primljena dva nova slučaja.

Dobijeno je usmeno obaveštenje da su nalazi kod tri prethodna pacijenta negativni na korona virus, ali se čeka i zvanična potvrda.

Ohrabrujuća je vest koja je dobijena iz Klinike za infektivne bolesti Beograd da je inženjer koji je bio u kontaktu sa kineskim radnicima i koji je lečen u ovoj klinici danas otpušten kući kao izlečen.

Prethodnog dana je u Opštoj bolnici preduzet čitav niz protivepidemijskih mera povodom činjenice da je jedan tehničar sa Odeljenja ortopedije bio nosilac korona virusa. U tom smislu Odeljenje ortopedije je prestalo da radi, jer su svi oni koji su bili u kontaktu sa zaraženim dobili meru kućne izolacije i nadzora. Odmah zatim, kompletno Odeljenje ortopedije je dezinfikovao. Kako bi ortopedska služba funkcionisala napravljena je ekipa lekara i tehničara koji nisu bili u kontaktu sa zaraženim i oni će raditi sve one hitne ortopedske slučajeve koji ne trpe odlaganje. Ostali koji se jave na lečenje ovoj službi biće pokriveni drugim hirurškim granama.

U Prijemno-trijažnoj ambulanti u Ljubiću bilo je dvadeset pregleda i dva pacijenta su stavljena u kućnu izolaciju.

Snabdevanje apoteka i njihov rad se normalizuje.

Inspekcijske službe uhodano rade na sprovođenju propisanih mera.

Bezbednosna situacija na teritoriji grada Čačka je dobra.

Obavešteni smo da će se u okviru grada, a preko mesnih zajednica organizovano aktivirati sistem pomoći starijim licima preko kol centara za svaku mesnu zajednicu. Tokom dana će biti objavljeni svi telefoni kol centara.

Radni tim i gradonačelnik apeluju na sugrađane da se pridržavaju svih propisanih mera u cilju sprečavanja širenja bolesti Kovid – 19.

Brojevi telefona na koje se mogu dobiti sve instrukcije i informacije o korona virusu:

Zavod za javno zdravlje
– 032/325 – 019; 032/310 – 365; 064/863 – 88 – 00 i 064/863 – 88 – 02

Dom zdravlja
– 032/325 – 717 i 032/356 – 993

Rukovodilac Radnog tima
Dr Mihailo Luković

Ostavite odgovor

Komentari objavljeni na portalu PressLider nisu stav vlasnika, niti redakcije portala. Molimo Vas da prilikom komentarisanja tekstova ne koristite govor mržnje, pretnje, psovke, kao ni uvrede na verskoj, nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi. Zabranjeno je postavljanje reklamnih linkova, kao i pornografskog i politički ekstremnog sadržaja. Redakcija PressLider zadržava pravo da ne objavi komentare neprimerenog sadržaja, kao i one koji sadrže osvrt na nečiji privatan život i ličnost.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.