Eko-mudrice u Biblioteci

U periodu od 9. do 23. aprila u Gradskoj biblioteci „Vladislav Petković Dis” održano je 12 ekoloških radionica za učenike mlađih razreda i decu predškolskog uzrasta.

Cilj radionica bio je buđenje svesti o neophodnosti reciklaže, korišćenju obnovljivih izvora energije itd, a realizovane su u okviru projekta „Karavan za klimu – Svi aktivni u borbi protiv klimatskih promena” koji realizuju Francuski institut u Srbiji i NVO Ambasadori održivog razvoja i životne sredine, Grad Čačak i Gradska biblioteka.

Učesnici radionica su naučili da je veoma bitno voditi računa o očuvanju životne sredine od najranijeg uzrasta i da je to deo svakodnevne kulture življenja. Kroz različite didaktičke igre, interaktivne panoe i veliku društvenu igru „Ekomudrice” deca su saznala da se količina smeća može smanjiti menjanjem svakodnevnih štetnih navika, ali i uz pomoć reciklaže.

Naučili su da se neke vrste smeća mogu ponovo upotrebiti i da smeće ne mora nužno biti problem zbog koga će naredne generacije trpeti velike posledice. U radionicama su učestvovali predškolci PU „ Moje detinjstvo” iz vrtića „Pčelica”, „Dečji gaj” i „Đurđevak”, kao i učenici OŠ „Ratko Mitrović”, OŠ „Milica Pavlović”, OŠ „Sveti Sava”, OŠ „Dr Dragiša Mišović” i OŠ „Filip Filipović”.

Radionice su vodile eko-ambasadori Marijana Marković, profesor biologije iz OŠ „ Milica Pavlović” i Aleksandra Strugar, profesor razredne nastave iz OŠ „ Sveti Sava”.

PressLider / Biblioteka Čačak

Ostavite odgovor

Komentari objavljeni na portalu PressLider nisu stav vlasnika, niti redakcije portala. Molimo Vas da prilikom komentarisanja tekstova ne koristite govor mržnje, pretnje, psovke, kao ni uvrede na verskoj, nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi. Zabranjeno je postavljanje reklamnih linkova, kao i pornografskog i politički ekstremnog sadržaja. Redakcija PressLider zadržava pravo da ne objavi komentare neprimerenog sadržaja, kao i one koji sadrže osvrt na nečiji privatan život i ličnost.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.