Formirana Ženska odbornička mreža grada Čačka

U Skupštini grada Čačka konstituisana je, 3. januara 2019. godine, Ženska odbornička mreža, saopšteno je iz Kabineta gradonačelnika.

Foto: PressLider / D. Radišić Lejča

Ciljevi udruživanja odbornica Skupštine grada su poštovanje ljudskih prava i sloboda, bez obzira na versku, rasnu i nacionalnu pripadnost, političko uverenje i socijalno stanje, pripadnost na osnovu pola, unapređenje rodne ravnopravnosti, promocija prava i položaja žena i njihovo aktivno učešće, ne samo u donošenju važnih odluka, nego i u njihovom sprovođenju, kao i sprečavanje svih oblika diskriminacije.

Članice Ženske odborničke mreže će se zalagati za rešavanje problema nasilja nad ženama i decom, posebnu pažnju posvetiti ekonomskom osnaživanju žena i suzbijanju pojave njihovog nedovoljnog učešća u izvršnoj vlasti.

U okviru Ženske odborničke mreže, formirano je koordinaciono telo, koje čine predstavnice svih šest odborničkih grupa koje su zastupljene u Skupštini grada Čačka.

Za koordinatorku je izabrana Ivana Vukajlović, za zamenicu Olivera Matović, a za sekretarku Antonela Luković. Članice koordinacionog tela su i Lidija Tanović, Violeta Marković i Nataša Cvijović.

Ženska odbornička mreža će funkcionisati tako što će se promena koordinatorke i njene zamenice vršiti na svakih šest meseci, po principu rotacije.

Odlučeno je da prvi zadatak Ženske odborničke mreže bude izrada akcionog plana, kojim će se definisati pravci delovanja i prioriteti u radu ovog tela.

Jedna misao o “Formirana Ženska odbornička mreža grada Čačka

  • 6. januara 2019. at 21:10
    Permalink

    Bljak…muka mi je od ovih SNS varijanti. Napolje iz Skupštine Ča !

    Reply

Ostavite odgovor

Komentari objavljeni na portalu PressLider nisu stav vlasnika, niti redakcije portala. Molimo Vas da prilikom komentarisanja tekstova ne koristite govor mržnje, pretnje, psovke, kao ni uvrede na verskoj, nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi. Zabranjeno je postavljanje reklamnih linkova, kao i pornografskog i politički ekstremnog sadržaja. Redakcija PressLider zadržava pravo da ne objavi komentare neprimerenog sadržaja, kao i one koji sadrže osvrt na nečiji privatan život i ličnost.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.