Galerija poklonila knjige Mašinsko-saobraćajnoj školi

Čačak – Umetnička galerija „Nadežda Petrović“ uručila je Umetničkom odeljenju Mašinsko-saobraćajne škole u Čačku paket knjiga koji je sadržao preko 90 naslova.

Reč je o monografijama i katalozima iz oblasti likovne i vizuelne umetnosti koje je tokom dugogodišnje izdavačke delatnosti objavila Galerija, ali i deo publikacije drugih muzejskih ustanova.

Ovaj poklon obogatiće biblioteku Umetničkog odeljenja i olakšati učenicima upoznavanje sa kulturnim nasleđem i savremenom umetnošću.

Poklonjene knjige primili su Aleksandar Dilparić, vd direktora Mašinsko-saobraćajne škole i Ana Bogićević, rukovodilac Umetničkog odeljenja, a, zatim, su se učenici upoznavali sa sadržajem paketa.

Ovom akcijom nastavljeno je angažovanje Galerije da ustanovama sa kojima sarađuje poklanja svoje publikacije za biblioteke čime promoviše svoju delatnost i učvršćuje kontakte. Tokom 2016. godine Galerija je poklonila 270 publikacija raznim institucijama među kojima su:  Narodni muzej Leskovac, Galerija „Lazar Vozarević“ u Sremskoj Mitrovici, Dom kulture „Gračanica“ u Gračanici, Biblioteka Matice srpske u Novom Sadu, Biblioteka Muzeja savremene umetnosti u Beogradu, Dom omladine u Kragujevcu, Pedagoški muzej u Beogradu, Zavičajni muzej u Petrovcu na Mlavi, Umetnička galerija u Plovdivu, Galerija „Nikola I“, Ju muzeji i galerije u Nikšiću, Narodni muzej u Aranđelovaccu, Galerija slika „Save Šumanović“ u Šidu, Narodni muzej i Studentski kulturni centar u Kragujevcu i Dom kulture u Prijepolju.

PressLider

Ostavite odgovor

Komentari objavljeni na portalu PressLider nisu stav vlasnika, niti redakcije portala. Molimo Vas da prilikom komentarisanja tekstova ne koristite govor mržnje, pretnje, psovke, kao ni uvrede na verskoj, nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi. Zabranjeno je postavljanje reklamnih linkova, kao i pornografskog i politički ekstremnog sadržaja. Redakcija PressLider zadržava pravo da ne objavi komentare neprimerenog sadržaja, kao i one koji sadrže osvrt na nečiji privatan život i ličnost.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.