Gde su „Nemanjići“ tu je osmeh, dobro raspoloženje i odlična zabava

Čačak – Članovi karate klub „Nemanja“ su i ovog meseca bili jako aktivni. Kako je takmičarski deo završen uplovili su u nešto mirnije aktivnosti, ali sa puno volje i pozitivne energije. Pre svega, jedna od najvažnijih aktivnosti je bila polaganje za viša karate zvanja, gde je test pred komisijom polagalo 39 članova, kako najmlađih i početnika, tako i najstarijih, ozbiljnijih pojaseva i zvanja. Ispitivač je bio Miloš Senić.

Nakon samo nekoliko dana nastavljena je tradicija saradnje sa školom stranih jezika „Blackbird“. Oni već par godina održavaju letnju školu, a u segmentu sporta, ostvarena je saradnja, upravo, sa KK „Nemanja“. Veliki broj dece iz škole i iz kluba održali su javni trening kraj Morave. Oduševljenje je bilo obostrano, uživali su svi, kao i nastavnici koji su ih predvodili. Trening su posmatrali i prolaznici koji su vidno oduševljeni prizorom uputili niz pohvala učesnicima.

Na kraju, KK „Nemanja“ je u svojoj režiji, na Spomen parku, održao i svoje prve Igre bez granica, koje su imale za cilj da se deca iz obe sekcije, bolje upoznaju, druže, lepo nasmeju i međusobno bodre. Nemanjići tradicionalno na kraju godine organizuju maskembal, a sada su odlučili da uvrste i Igre bez granica (između dve vatre, skakanje u džakovima, prevrtanje gume, nošenje loptice u kašičici, prevlačenje konopca, jerječkinje barjačkinje, nošenje balona između partnera, gde su se dve ekipe nadmetale). Nakon takmičenja sve učesnike je čekalo lepo i zasluženo posluženje i odmor.

 

„Pre svega, moram da pohvalim svoj klub, roditelje i decu, koji zaista svaku aktivnost proprate, podrže i učestvuju na bilo koji način. Ove godine smo oborili rekord sa polaganjem za zvanja, što me posebno raduje, a sigurna sam da raduje i trenera Zoranu. Zatim, mnogo lepa saradnja sa Blackbird školom, koja je zbog Korone bila prekinuta prošle godine, ali smo ponovo zajedno, još masovniji i jači. Posebno hvala profesorci Marijani Ćendić koja je ukazala poverenje meni kao treneru i mom klubu. Što se tiče Igara bez granica, to je nešto što su članovi zaslužili, a što smo ponovo zajedničkim snagama sproveli.  Kao što već godinama pričamo, mi smo klub koji ima dušu i sluha za sve i gde je sloga osnovni stub svega. Karate sport nas je spojio, drži nas i uči da odrastamo i kroz druge sfere, organizujemo rođendane, razne aktivnosti, ali i na tatmiju smo u samom vrhu kao takmičari. Srećna sam, ponosna i zahvalna“, kaže Marija Raičković, trener i predsednik kluba „Nemanja“.

Nemanjići su sada otišli na zaslužen odmor, ali već sredinom avgusta, nastavljaju sa treninzima na Spomen parku, a od septembra ponovo u salama škola „Filip Filipović“, „Ratko Mitrović“ i u Sali Doma gluvih nagluvih.

PressLider / KK Nemanja

Foto: KK Nemanja

Ostavite odgovor

Komentari objavljeni na portalu PressLider nisu stav vlasnika, niti redakcije portala. Molimo Vas da prilikom komentarisanja tekstova ne koristite govor mržnje, pretnje, psovke, kao ni uvrede na verskoj, nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi. Zabranjeno je postavljanje reklamnih linkova, kao i pornografskog i politički ekstremnog sadržaja. Redakcija PressLider zadržava pravo da ne objavi komentare neprimerenog sadržaja, kao i one koji sadrže osvrt na nečiji privatan život i ličnost.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *